Gospodarka » Żywność
Świąteczna uczta z groszkiem konserwowym d’aucy
Zobacz więcej zdjęć » |
Czym byłyby Święta Bożego Narodzenia bez suto zastawionego stołu? Świąteczne potrawy każdego roku zachwycają nas wyszukanym smakiem i wspaniałym aromatem. Przyrządzając bożonarodzeniowe dania nie powinniśmy zapominać o warzywach. W kulinarnych przygotowaniach pomoże kruchy i pyszny Groszek konserwowy d’aucy – idealny dodatek do mięs, wędlin oraz ryb.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Ze względu na swój delikatny i słodki smak Groszek konserwowy d’aucy doskonale komponuje się z kurczakiem, tuńczykiem, a także z wieloma warzywami, takimi jak marchewka, seler czy ziemniaki. Jest on niezastąpionym składnikiem tradycyjnej sałatki jarzynowej, która często gości w święta na polskich stołach. Soczysty i pyszny Groszek konserwowy d’aucy urozmaici także smak potrawek drobiowych oraz ryb w galarecie. Drobne, kruche i apetyczne ziarenka zielonego groszku idealnie nadają się również do przyozdobienia wielu bożonarodzeniowych potraw.
Ziarenka groszku, które trafiają do puszek d’aucy są pasteryzowane bezpośrednio po zbiorach, dlatego na długo zachowują swoją świeżość oraz apetyczny wygląd. Oprócz walorów smakowych Groszek konserwowy d’aucy posiada także wiele wartości odżywczych, dzięki czemu przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zawiera on m.in.: sód, potas, magnez, a także żelazo oraz witaminy: E, K, B1, B2, B6, C. Ponieważ zielony groszek jest bogaty w błonnik, dobrze wpływa również na przemianę materii.
Groszek konserwowy d’aucy dostępny jest w wygodnej, ergonomicznej puszce o gramaturze 400g posiadającej system łatwego otwierania. Produkt sprzedawany jest w wybranych sklepach na terenie całego kraju w cenie ok. 2,10 zł/szt.
Komentarze (0)