Gospodarka » Żywność

Sycące śniadanie z Płatkami Owsianymi Zwykłymi Halina

Wytwarzane z pełnego ziarna owsa Płatki Owsiane Zwykłe marki Halina charakteryzują się naturalnym smakiem i aromatem. Są duże, owalne i chrupiące. Doskonale komponują się z napojami mlecznymi. Podawane w formie pożywnej owsianki, stanowią sycący pierwszy posiłek.

Płatki owsiane są szczególnie cenione przez osoby aktywne, prowadzące zdrowy tryb życia. Warto włączyć je do codziennej diety, gdyż stanowią skarbnicę wielu składników odżywczych, m.in. żelaza, magnezu oraz kwasu foliowego. Dzięki zawartości błonnika wspierają też proces przemiany materii i niwelują uczucie głodu.

Płatki Owsiane Zwykłe marki Halina można wykorzystać do przygotowania placków owsianych, lekkich ciast, muffinek oraz różnorodnych owsianek. Ich walory smakowe wydatnie podnoszą świeże owoce i bakalie. Można serwować je na zimno zalane jogurtem lub na gorąco gotowane na mleku.

W okresie świąt Bożego Narodzenia Płatki Owsiane Zwykłe marki Halina sprawdzą się jako składnik wigilijnych ciasteczek owsianych, a także jako baza świątecznego kisielu z owsa oraz żurku na zakwasie owsianym.

Producent:       „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.

Produkt:          Płatki Owsiane Zwykłe Halina

Gramatura:      400 g