Gospodarka » Żywność
Szwedzkie Święto Raków w IKEA i Porcie Łódź
Zobacz więcej zdjęć » |
Już w najbliższy piątek, 23 września w godzinach 17:00 - 20:00, na Patio Portu Łódź odbędzie się wielka uczta rakowa. Degustacja potraw tradycyjnej kuchni szwedzkiej połączona z nauką jedzenia raków to najważniejszy punkt programu. Na gości czekać będą również rodzinne zabawy i konkursy z atrakcyjnymi nagrodami oraz możliwość zrobienia pamiątkowego zdjęcia przez profesjonalnego fotografa. Nastrój świętowania dopełni muzyka biesiadna na żywo.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Jedzenie raków w Szwecji stało się rytuałem, któremu towarzyszy wyjątkowa oprawa. W sierpniu wszystkie sklepy: spożywcze, papiernicze, a nawet księgarnie przypominają o rakowym święcie. Szwedzi upodobali sobie ten przysmak, ponieważ tamtejsze raki są, podobno, najsmaczniejsze na świecie. Na początku XX wieku Szwecja była największym eksporterem tych skorupiaków – stamtąd trafiały one do luksusowych restauracji Londynu, Paryża i Berlina. W najbliższy weekend będą mogli się w nich rozsmakować goście IKEA i Portu Łódź.
Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie www.portlodz.pl.
Nadesłał:
Katarzyna Rąkowska
|
Komentarze (0)