Firma » Biznes

Trzy umowy Agory Bytom

Największa galeria w Bytomiu już wkrótce powiększy swoją ofertę aż o trzech kolejnych najemców. Do grona około 100 sklepów i punktów usługowych dołączy Centro, Cukiernia Sowa oraz Mydlarnia u Franciszka. W tym tygodniu podpisano stosowne umowy.

Centro to sieć sklepów modnego obuwia i akcesoriów. Jej oferta skierowana jest głównie do osób w wieku 17-30 lat. Asortyment każdego sklepu obejmuje ponad 2000 modeli butów i akcesoriów - fashion, casual, sport oraz classic. Salony Centro znajdują się w ponad 20 miastach na terenie całej Polski. Nowy salon w Bytomiu będzie pierwszym na Górnym Śląsku. W Agorze Bytom Centro zajmie powierzchnię 360 metrów kwadratowych  na poziomie +1.

Cukiernia Sowa to firma z tradycjami, która bazuje na własnych, sprawdzonych od dziesięcioleci  przepisach. Cukiernię założył w 1946 roku Feliks Sowa. Od tego czasu niezmiennie cieszy się ona uznaniem fachowców z branży cukierniczej i wszystkich łakomczuchów, którzy mieli kiedykolwiek okazję spróbować jej wyrobów. Teraz taką okazję będą mieli bytomianie. Już niedługo na poziomie 0 Agory Bytom otwarty zostanie sklep firmowy Cukiernia Sowa o powierzchni 140 metrów kwadratowych.

Trzecim nowym najemcą Agory będzie Mydlarnia u Franciszka. Sieć sklepów oferująca naturalne kosmetyki, obecna w kilkudziesięciu polskich miastach, otwiera w galerii swój pierwszy sklep w Bytomiu. Będzie zlokalizowany na poziomie -1 i zajmie 30 metrów kwadratowych. Syryjskie skarby Aleppo, francuskie wyroby marsylskich mydlarzy, marokański eliksir młodości, czy bogactwo Morza Martwego - to wszystko wkrótce w Agorze Bytom.

- Nowe umowy to efekt ciągłego rozwoju centrum. Siłę Agory najlepiej obrazują liczby, a galeria przez cały czas utrzymuje stabilny trend wzrostowy. Zwiększają się zarówno obroty, jak i liczba klientów, którzy nas odwiedzają. Najemcy dostrzegają duży potencjał Agory i samego Bytomia. To sprawia, że udaje się nam przyciągać kolejne brandy i stale poszerzać ofertę komercyjną - mówi Mirosław Cechowski, dyrektor galerii handlowej Agora Bytom.

Agora Bytom została otwarta 15 listopada 2010 roku. Znajduje się na placu Kościuszki w ścisłym centrum miasta. Na terenie pięciokondygnacyjnego centrum i budynku parkingu znajduje się obecnie prawie 100 sklepów, a także Fantasy Park, fitness club Pure i multipleks Cinema City.

Profitcomms