Firma » Biznes

Victus-Emak partnerem VI Międzynarodowych Mistrzostw Florystycznych Polski

W dniach 25 - 28 lutego 2010 roku podczas Targów Gardenia w Poznaniu odbędą się VI Międzynarodowe Mistrzostwa Florystyczne Polski. Partnerem konkursu jest firma Victus-Emak, wiodący dystrybutor środków do pielęgnacji kwiatów ciętych.

Międzynarodowe Mistrzostwa Florystyczne Polski to uznany konkurs stworzony z myślą o uzdolnionych polskich florystach. Mistrzostwa to doskonała okazja pozwalająca twórcom zaprezentować swoją pomysłowość oraz umiejętności florystyczne. Konkurs stanowi także płaszczyznę wymiany doświadczeń i poznawania nowych trendów w sztuce układania kwiatów.

Podczas mistrzostw, które odbędą się w dniach 25 - 28 lutego 2010 roku podczas Targów Gardenia w Poznaniu, floryści będą rywalizować w dwóch kategoriach wiekowych - w wieku do 24 lat (juniorzy) oraz powyżej 24. roku życia. Prace konkursowe oceni międzynarodowe jury według reguł ustanowionych przez Międzynarodową Federację Florystyczną - FLORINT (International Florist Organisation). Przy ocenie brane będą pod uwagę cztery kryteria: technika, idea/kreatywność, kolorystyka oraz kompozycja. Zwycięzcy - mistrzowie Polski wezmą udział w Mistrzostwach Florystycznych Europy.

Międzynarodowe Mistrzostwa Florystyczne Polski to doskonała okazja do spotkania z uzdolnionymi florystami, a także ekspertami w dziedzinie stylizacji i pielęgnacji kwiatów. Głównym organizatorem prestiżowego konkursu jest Stowarzyszenie Naukowo - Techniczne Inżynierów i Techników Ogrodnictwa (SITO) Poznań. Patronami honorowymi wydarzenia zostali Marszałek Województwa Wielkopolskiego, Marek Woźniak oraz Prezydent Miasta Poznania, Ryszard Grobelny. Sponsorem konkursu jest firma Victus-Emak, znana ze swojego zaangażowania w rozwój polskiej sztuki florystycznej.

Serdecznie zapraszamy!

Informacje o firmie Victus-Emak

Firma Victus-Emak Sp. z o. o. została wyodrębniona ze struktury firmy Victus International Trading S.A. i od 2005 roku jest członkiem grupy EMAK, jednego z najbardziej liczących się na rynku europejskim producentów sprzętu ogrodniczego i leśnego. Firma funkcjonuje na rynku polskim od 1989 roku, a dzięki wieloletniemu doświadczeniu, doskonałym rozwiązaniom organizacyjnym i wysokiemu poziomowi profesjonalnej wiedzy, zdobyła silną pozycję w branży. Victus-Emak dysponuje zapleczem technicznym pozwalającym oferować produkty, które zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów. Obecnie asortyment firmy obejmuje ponad 1000 produktów w ramach czterech marek, liderów rynku w swoich branżach: Hozelock - akcesoria do nawadniania, Oleo-Mac - wysokiej jakości urządzenia do pracy w gospodarstwach i ogrodach, Pokon - środki do pielęgnacji roślin ogrodowych i balkonowych oraz Chrysal - środki do pielęgnacji kwiatów ciętych. Razem tworzą kompleksową ofertę produktów i usług, które czynią pracę w ogrodzie bardziej wydajną i komfortową. Victus-Emak posiada również dobrze rozwiniętą sieć punktów serwisowych dokonujących napraw gwarancyjnych i pogwarancyjnych sprzedawanych urządzeń, zaś wykwalifikowana kadra pracowników wspiera klienta fachową wiedzą, zarówno na etapie zakupu produktów, jak i w momencie, kiedy pojawią się problemy w trakcie ich użytkowania.

W celu uzyskania dodatkowych informacji, prosimy o kontakt:

Magda Knefel, Konkret PR, Kom. 507 150 480, E-mail : m.knefel@konkretpr.pl

m.knefel@konkretpr.pl