Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Warzywa - dieta śródziemnomorska

Warzywa - dieta śródziemnomorska
Zobacz więcej zdjęć »
W diecie śródziemnomorskiej jada się warzywa od rana do wieczora. Używa się też ziół zamiast soli.

Pomidory są składnikiem sałatki greckiej, sosów do makaronu i do pizzy. Zawierają potas, który obniża ciśnienie krwi. Bogate są też w likopen, który chroni skórę przed szkodliwym działaniem UV.

Cebulą i czosnkiem (działają przciwbakteryjnie) doprawia się potrawy.

Oliwki zawierają zdrowy duet: witaminę E i zdrowe tłuszcze, ale nie tuczą - np. 10 oliwek to ok. 50 kcal.

Bakłażany są niskokaloryczne i uważa się je za ... afrodyzjaki.

Karczochy kontrolują poziom cholesterolu we krwi oraz zdbają, by watroba pracowała bez zarzutu.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Poradnik zdrowia
http://poradnik-zdrowia.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Za 2 dni:
Warsztaty online „Technologie medyczne w modelach zintegrowanej opieki zdrowotnej”
dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »