Technologie » Komputery

WEBCOM z kompleksową ofertą dla sektora maszyn i urządzeń

Firma WEBCOM, dostawca rozwiązań wspomagających zarządzanie klasy ERP i CRM, wspólnie z Microsoft i SolidWorks stworzyły dedykowaną ofertę aplikacji wpisujących się w unikalne potrzeby branży maszyn i urządzeń.

Dzięki współpracy powstał kompleksowy pakiet rozwiązań, który łączy ofertę systemu ERP dla firm produkcyjnych - Microsoft Dynamics AX 2012, narzędzi wspierających pracę projektantów - SolidWorks EPDM oraz usługę wdrożenia realizowaną przez WEBCOM – wieloletniego partnera Microsof

ropozycja zintegrowanego pakietu rozwiązań Microsoft Dynamics AX oraz SolidWorks pozwala uzyskać firmom produkcyjnym szereg korzyści, zapewniających płynną i efektywną współpracę między działem projektowania produktów, a obszarem produkcji, logistyki i magazynowania. Wpisuje się w unikatowe potrzeby firm produkcyjnych i uwzględnia ich specyfikę działania. Rozwiązanie daje szansę przenoszenia zestawień materiałowych BOM (Bill of Materials) pomiędzy aplikacją SolidWorks CAD/EPDM oraz Microsoft Dynamics AX. Firmy mogą wyeliminować błędy w strukturach BOM, dzięki integracji z systemem Microsoft Dynamics AX. Projektanci i inżynierowie mają dostęp do informacji o pozycjach w magazynie oraz do technicznej dokumentacji wyrobów z poziomu ERP. W efekcie system umożliwia zmniejszenie stanów magazynowych poprzez dostęp on-line z poziomu aplikacji CAD/EPDM.

czytaj całość informacji na stronie: http://www.erp-view.pl/wiadomosci/webcom_z_kompleksowa_oferta_dla_sektora_maszyn_i_urzadzen.html

openmediagroup