Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

WOLA PARK ZAPRASZA RODZICÓW NA AKCJĘ „SZCZĘŚLIWE DZIECKO, SZCZĘŚLIWA MAMA”

• Bezpłatne badania USG 4D • Porady ekspertów, instruktaż pierwszej pomocy pediatrycznej oraz masażu dziecka • Sesje fotograficzne dla mam w ciąży i konkursy z nagrodami

W sobotę i niedzielę 21 i 22 czerwca w godzinach 11.00-17.00 w Centrum Handlowym Wola Park odbędzie się wyjątkowe spotkanie dla kobiet spodziewających się dziecka, młodych mam i rodziców. W ramach akcji „Szczęśliwe dziecko, Szczęśliwa mama” odbędą się bezpłatne konsultacje i badania USG 4D. Eksperci będą udzielać porad m.in. na temat przygotowania do porodu, właściwej diety kobiety w ciąży i mamy karmiącej czy powrotu do formy po porodzie. Organizatorem akcji jest Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo oraz magazyn „Mamo to ja”.

Ciąża i macierzyństwo przynosi wiele zmian w życiu całej rodziny. To także czas, gdy pojawia się wiele pytań i wątpliwości. Wydarzenie, które odbędzie się w Wola Parku, będzie doskonałą okazją do uzyskania odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania. Przyszli rodzice będą mogli skorzystać m.in. z porad położnej, konsultanta laktacyjnego, fizjoterapeuty, dietetyka, psychologa, ekspertów szkół rodzenia czy douli – doświadczonej matki, która zapewnia ciągłe niemedyczne, fizyczne, emocjonalne i informacyjne wsparcie dla rodziców w czasie ciąży, porodu i po porodzie.

W ramach akcji mamy będą miały możliwość wykonania bezpłatnego USG 4D, które pozwala na obserwację płodu w trzech wymiarach oraz jego ruchów i pracy serca. Przedstawiciele Polskiego Banku Komórek Macierzystych odpowiedzą na pytania związane z pozyskiwaniem i przechowywaniem komórek macierzystych z krwi pępowinowej, które w razie potrzeby mogą służyć zdrowiu dziecka. Specjaliści zaprezentują także, jak odpowiednio kąpać niemowlę, pokażą techniki bezpiecznego masażu malucha oraz przedstawią zalety stosowania chust do noszenia niemowląt i małych dzieci. W Wola Parku odbędą się także sesje fotograficzne dla mam w ciąży, z których zdjęcia będą piękną i osobistą pamiątką. Dodatkowo będzie można wziąć udział w konkursach, w których główną nagrodą będzie fotelik samochodowy.

„Spotkania w ramach akcji »Szczęśliwe dziecko, Szczęśliwa mama« to doskonała okazja do poszerzenia wiedzy na temat zdrowia, pielęgnacji i rozwoju dziecka. Jako mama wiem, jak cenne są rozmowy ze specjalistami. Serdecznie zapraszam wszystkich obecnych i przyszłych rodziców do odwiedzenia naszego centrum 21 i 22 czerwca. W jednym miejscu będą obecni eksperci z wielu dziedzin, którzy będą służyli profesjonalną poradą i rozwieją wszelkie wątpliwości” – powiedziała Dagmara Pozowska, menadżer Centrum Handlowego Wola Park.

Więcej informacji nt. akcji „Szczęśliwe dziecko, Szczęśliwa mama”, która odbędzie się w Centrum Handlowym Wola Park znajduje się pod adresem:

www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/warszawa-2122-czerwca-2014-r/.

Questia Sp. z o.o. Communications Management Consultants

• avatar
    ~ElaMedalis 2014-06-13 23:31:12

zapraszam mamy na mój fanpage Macierzyństwo i Ja :)