Gospodarka » Żywność
Wspomnienia z wakacji z HELIO
Zobacz więcej zdjęć » |
Wystarczą tylko odpowiednie pomysły i kulinarna wyobraźnia. Francuski croissant z masą kajmakową HELIO? Włoska pizza z dodatkiem orzechów włoskich? A może tadżin z suszonymi morelami? Dziś przenosimy się do Maroka! Zainspiruj się z HELIO!
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Do przygotowania tadżinu potrzebne będą: bakłażan, cukinia, cebula, czosnek, groszek, papryka, ciecierzyca, przecier pomidorowy, morele suszone HELIO, rodzynki HELIO, olej
i przyprawy tj. cynamon, oregano, papryka (w zależności od tego jaki smak chcesz osiągnąć)
Przygotowanie:
Warzywa pokrój w kostkę. Na rozgrzanym oleju usmaż bakłażana, a następnie dodaj do niego cebulę, czosnek, paprykę i cukinię. Dodaj przecier pomidorowy i pozostałe składniki. Całość wymieszaj. Gotowe!
Zaskocz swoich gości marokańskim smakiem, który z pewnością przeniesie Was wspomnieniami do letnich, wakacyjnych dni. To idealny pomysł na przekąskę czy lunch do pracy. Możesz go zabrać ze sobą do szkoły czy do pracy. My życzymy Wam smacznego i tego, by ta jesień przywoływała ulubione chwile letnich wieczorów spędzanych z przyjaciółmi przy grillu czy innym, ulubionym jedzeniu. Oczywiście zawsze w towarzystwie suszonych owoców Helio!
Nadesłał:
marta.skibinska@efektpr.pl
|
Komentarze (0)