Dom » Wnętrza

Zabawa w higienę – baterie łazienkowe Albit i Symetric Grupy Armatura

Łazienka to miejsce, w którym dzieci bawiąc się zdobywają pierwsze umiejętności związane z higieną. Zabawa połączona z nauką sprawi tym większą frajdę, gdy odbywać się będzie w przyjaznej dzieciom, a przede wszystkim bezpiecznej łazience.

Jedną z ważniejszych ról w higienicznej edukacji najmłodszych pełnią baterie łazienkowe. Łagodne formy, opływowe kształty, przyjemna w dotyku linia armatury z serii Albit i Symetric, z oferty Grupy Armatura zachęcają do pierwszych kontaktów z wodą.

Wszystkie dzieci kochają zabawy w wodzie. Wielką radość sprawia im kąpiel w wannie wypełnionej po brzegi puszystą pianą. Komponując przyjazną dzieciom i bezpieczną łazienkę zazwyczaj dbamy by wszelkie elementy wyposażenia były pozbawione kantów. Dodatkowo zależy nam, aby w łazience obecne były różne akcesoria i ulubione zabawki, wprowadzające dzieci w świat wody. Wszystkie te elementy pomagają zbudować atmosferę sprzyjającą zdobywaniu wiedzy, w której maluchy z radością oddają się zabiegom higienicznym. W łazience dzieci doświadczają pierwszych obserwacji z dziedzin fizyki i chemii. To w trakcie twórczych zabaw z wodą, rodzice również uczą najmłodszych dbania o higienę osobistą. W lekcji dokładnego mycia rąk i zębów jedno z ważniejszych miejsc zajmuje przyjazna dzieciom armatura łazienkowa. Przyjemne w dotyku, przyciągające wzrok, łatwe w sterowaniu strumieniem wody baterie z serii Albit i Symetric, z oferty Grupy Armatura pozwolą maluchom poprzez zabawę odkryć i nauczyć się nowych, przydatnych umiejętności.

Higiena przyjemna w dotyku
Seria Albit Grupy Armatura powstała z myślą o zwolennikach baterii jednouchwytowych. Kolekcja wyróżnia się opływowym, łagodnym,  przyjemnym w dotyku kształtem, zachęcającym do jej używania przez najmłodszych. Zastosowanie w budowie baterii dźwigni jednouchwytowej z poręcznym uchwytem pozwoli w łatwy i wygodny dla malucha sposób regulować strumień wody.
W skład serii Albit wchodzi 6 modeli: bateria wannowa ścienna i bateria wannowa stojąca, bateria umywalkowa stojąca, bateria umywalkowa stojąca z obrotową wylewką, bateria natryskowa ścienna oraz bidetowa. Wyposażając łazienkę w przyjazne dla dziecka baterie łazienkowe z serii Albit Grupy Armatura możemy mieć pewność, że codzienne higieniczne zabiegi będą czystą przyjemnością.

Symetryczny design przyjazny najmłodszym
Designerska i uporządkowana linia Symetric adresowana jest do koneserów, ceniących baterie dwuuchwytowe. Seria Symetric, Grupy Armatura skierowana jest do użytkowników dużych łazienek i salonów kąpielowych, dla których oprócz funkcjonalności ważne jest również wzornictwo baterii. Wyróżniającym szczegółem kolekcji, będącym również przyjaznym dzieciom elementem są kurki. Ich prosta forma, w postaci łatwego do uchwycenia „śmigiełka” umożliwia mocne, stabilne złapanie pokrętła. Symetryczna forma przykuje wzrok, zainteresuje, zachęcając tym samym najmłodszych do jeszcze większej dbałości o higienę.
Baterie łazienkowe z serii Symetric Grupy Armatura pomogą w nauce doboru odpowiednich ustawień strumienia i temperatury wody.
W skład serii Symetric wchodzi 9 baterii: wannowe i umywalkowe, bateria natryskowa wraz z rączką prysznicową i bidetowa.

Seria Albit:
Bateria umywalkowa stojąca Albit – cena ok. 188,19 zł brutto.
Bateria umywalkowa stojąca z obrotową wylewką Albit – cena ok. 173,43 zł brutto.

Seria Symetric:
Bateria umywalkowa Symetric – cena ok. 297,65 zł brutto.
Bateria umywalkowa stojąca Symetric – cena ok. 297,65 zł brutto.
Bateria wannowo-umywalkowa ścienna Symetric – cena ok. 348,09 zł brutto

Producent: Grupa Armatura
www.grupa-armatura.pl

Grupa Armatura jest wiodącym polskim producentem baterii, zaworów i grzejników aluminiowych. Główną ofertę firmy stanowi szeroka gama baterii łazienkowych i kuchennych oraz natrysków, Uzupełnieniem oferty są zawory, oraz grzejniki aluminiowe wraz
z elementami montażowymi.
Wysoka klasa produktów i świadczonych usług jest nadrzędną wartością charakteryzującą firmę.
W celu zapewnienia komfortu klientom, Grupa Armatura posiada rozbudowaną sieć dystrybucyjną, obejmującą hurtownie instalacyjno-sanitarne, hipermarkety budowlane oraz sklepy patronackie.
Klienci mają zagwarantowany serwis gwarancyjny – 48 godzin, do dyspozycji Klientów jest bezpłatna infolinia. Działania zgodne z ISO 9001 oraz nowoczesne rozwiązania w postaci serwisów gwarancyjnych i pogwarancyjnych dają poczucie satysfakcji nawet najbardziej wymagającym klientom.

E.C.H.O. Communications