Rozrywka i wypoczynek » Święta

Zagłosuj na najpiękniejszą bombkę!

Dwudziestu pięciu przedszkolaków, pięć wrocławskich redakcji i gigantyczne, półtorametrowe bombki – tak wyglądało Wielkie Malowanie Bombek w Arkadach Wrocławskich. Teraz dzieła sztuki dzieci i mediów wezmą udział w głosowaniu. Przedszkolaki, których bombka zwycięży, wygrają sprzęt dydaktyczny.

Akcja „Wielkie Malowanie Bombek” rozpoczęła się w czwartek, 22 listopada, o godzinie 12:00. Dziennikarze i przedszkolaki zostali podzieleni na zespoły, które rywalizowały ze sobą w zdobieniu bożonarodzeniowych bombek. Powstały drużyny w składzie: Chochliki - tuWroclaw.com, Tęczowa Polanka – TVP Wrocław, Domek Puchatka – dlaStudenta.pl, Zielone Przedszkole – Radio Traffic oraz Muchoborek – Gazeta Wrocławska. Wśród motywów, które naniesione zostały na bombki XXL, oprócz typowo świątecznych akcentów, pojawiły się krasnale, domek Puchatka, stadion miejski i akwarium. Inwencji twórczej nie brakowało!

Bombki-giganty wezmą teraz udział w głosowaniu na tę najpiękniejszą. Bombka, która otrzyma najwięcej głosów, przyniesie przedszkolakom, które ją pomalowały, rzutnik multimedialny. Pozostałe przedszkola otrzymają aparaty cyfrowe. Wszystkie nagrody zostały ufundowane przez Arkady Wrocławskie. Ogłoszenie wyników nastąpi 14 grudnia w Centrum podczas imprezy Świąteczne Jasełka.

Bombki zostały ustawione na poziomie -1 w Arkadach Wrocławskich. Aby wziąć udział w głosowaniu, należy wypełnić kupon i wrzucić do urny ustawionej obok bombek. Kupony znajdują się przy urnie oraz w Punkcie Obsługi Klienta. Głosowanie trwa do 12 grudnia.

Fotorelację z Wielkiego Malowania Bombek można zobaczyć na stronie www.facebook.com/arkadywroclawskie

redakcja123