Dom » Wnętrza

Zaplanuj łazienkę w komputerze

Niemal wszyscy, którzy samodzielnie próbują zaaranżować własną łazienkę zadają sobie pytania: czy wybrana seria ceramiki i baterie będą dobrze do niej pasowały, jakiego kształtu i jakiej wielkości wanna się w niej zmieści. Dziś z pomocą w projektowaniu przychodzi ROCA.

Nie wiesz jak urządzić łazienkę? Czy wszystkie zaplanowane urządzenia się zmieszczą, jak je dobrać, by były funkcjonalne i ładnie wyglądały. Z pomocą przychodzi firma ROCA z bezpłatnym programem DibaNet do projektowania łazienek. Jest on doskonałym ułatwieniem zarówno dla laików projektowania jak i profesjonalistów, którzy znajdą w nim: ceramikę łazienkową, baterie, wanny, brodziki, meble, dodatki łazienkowe oraz płytki ceramiczne z kolekcji ROCA.

Dzięki temu programowi można wybrać i dopasować wszystkie niezbędne urządzenia oraz dodatki, aby samodzielnie zaprojektować całą łazienkę. Ta łatwa w obsłudze aplikacja pomaga wirtualnie wypróbować kolorystykę oraz ustawienie sprzętów, a wysoka jakość generowanych projektów bezproblemowo pozwala przenieść wizję wymarzonej łazienki do realnego świata.

O programie

Niewątpliwą zaletą programu jest to, że jest on pobierany z Internetu i instalowany w komputerze. Dzięki temu nie jest konieczny stały dostęp do sieci, a program działa bardzo sprawnie. Prosta, a wręcz intuicyjna obsługa programu sprawia, że korzystanie z niego jest doskonałą zabawą, a w efekcie powstaje profesjonalna wizualizacja przyszłej łazienki.

DibaNet został już sprawdzony i przetestowany w Hiszpanii oraz na innych rynkach europejskich i spotkał się z dużą aprobatą tamtejszych klientów.

Pobierz program

Wymagania techniczne

Minimalna konfiguracja sprzetowa:

Komputer z procesorem Pentium 1000MHz lub szybszym; 128 MB pamieci operacyjnej (RAM); Łącze internetowe; System MS Windows XP lub nowszy; Rozdzielczosc 1024x768 pikseli oraz minimum 256 kolorów; Mysz; Drukarka (opcjonalnie); Internet.

Możliwe jest uruchomienie programu na komputerze wolniejszym oraz z mniejsza pamiecia operacyjna. Spowoduje to jednak spowolnienie działania oprogramowania.

Dodatkowo na stronach Roca znajdą też oni wiele innych instrumentów przydatnych przy wykańczaniu łazienki. Są nimi np.: kalkulator zakupów, wycena projektu, czy porównywarka cenowa.

m_g11