Kultura, sztuka » Kultura

„19 dzień miesiąca” w Wyższej Szkole Pedagogicznej TWP

W sobotę, 19 marca 2011r. w WSP TWP w Warszawie odbędą się dwa interesujące wydarzenia pod wspólną nazwą „19 dzień miesiąca”. W ramach imprezy odbędą się: „II Dzień Pracy i Edukacji” oraz spotkanie otwarte z Maciejem Bennewiczem, coachem i Dyrektorem ds. rozwoju w firmie Norman Benett.

Wyższa Szkoła Pedagogiczna TWP w Warszawie zaprasza wszystkie zainteresowane osoby do udziału w wydarzeniu o nazwie „19 dzień miesiąca”, w ramach którego odbędą się: „II Dzień Pracy i Edukacji” oraz wykład pt. Life Coaching w praktyce. Podejście rozwojowe w psychologii pozytywnej” cz. 2, prowadzony przez Macieja Bennenowicza, Dyrektora ds. Rozwoju w firmie Norman Benett Group.

Oba przedsięwzięcia odbędą się 19.03.2010r. przy ul. Urbanistów 3 w Warszawie (Ochota). Wykład rozpocznie się o godzinie 14:45, targi wystartują zaś już o godzinie 12:00 i będą trwały do 16:00. Oba wydarzenie mają charakter otwarty i bezpłatny.

Wyższa Szkoła Pedagogiczna TWP w Warszawie organizuje oba wydarzenia w ramach dwóch projektów „Nowoczesny Wykładowca – tutor i coach” oraz „Przedsiębiorcza Uczelnia”. Realizacja przedsięwzięć jest możliwa dzięki dofinansowaniu, które Uczelnia otrzymała ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Zarówno wykład jak i targi są organizowane przez Uczelnię po raz drugi.

- Pierwsza edycja „Dnia Pracy i Edukacji” została przeprowadzona we wrześniu 2010r.   mówi Magdalena Wolfart, kierownik Akademickiego Biura Karier WSP TWP w Warszawie- wydarzenie spotkało się z dużym zainteresowaniem. Udział wzięły 24 firmy, co było sukcesem jak na lokalną imprezę, organizowaną po raz pierwszy. Liczymy na to, że zdołamy osiągnąć zbliżoną ilość wystawców również tym razem. Z całą pewnością uda nam zwiększyć ilość odwiedzających dzięki temu, że targi organizujemy w dniu zjazdu oraz dzięki współpracy z Projektem „Nowoczesny Wykładowca – tutor i coach”.

Patronat nad targami objęli: Burmistrz Dzielnicy Ochota i portal Pracuj.pl
Odwiedzający „II Dzień Pracy i Edukacji” będą mogli skorzystać z usług doradcy zawodowego oraz zapoznać się z ofertami pracy udostępnionymi przez goszczące firmy. Goście będą również mogli zapoznać się z ofertami wolontariatu.

Podczas targów o 14:45 odbędzie się dwugodzinny wykład Macieja Bennewicza.

- Pierwszy, otwarty wykład Pana Macieja Bennewicza miał miejsce w styczniu bieżącego roku. Spotkanie zgromadziło ponad 120 słuchaczy – mówi Izabela Bach, specjalistka ds. informacji i promocji w projekcie „Nowoczesny Wykładowca - tutor i coach”. Zakładamy, że również podczas drugiej części wydarzenia uda nam się zgromadzić liczne grono osób zainteresowanych tematem life coachingu. Być może dzięki współpracy z projektem „Przedsiębiorcza Uczelnia” większa liczba osób będzie mogła skorzystać z inspirującego spotkania z coachem, Maciejem Bennewiczem.

Osoby zainteresowane udziałem w wykładzie powinny zgłosić swój udział kontaktując się z biurem projektu pod adresem i.bach@wsptwp.eu.

Więcej informacji na temat obu wydarzeń można znaleźć na stronach www.pu.wsptwp.eu, www.tic.wsptwp.eu

„19 dzień miesiąca” jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

przedsiebiorcza