Firma » Bankowość

BRE Bank najlepszy dla największych firm

BRE Bank otrzymał wyróżnienie „Róża bez kolców” dla najlepszego banku polecanego przez największe przedsiębiorstwa. Uroczyste wręczenie nagród odbyło się 20 stycznia w hotelu Intercontinental w Warszawie.

Była to już XVI edycja rankingu prowadzonego przez redakcję magazynu ekonomicznego Home&Market.

Organizatorzy badania poprosili ponad 1000 polskich przedsiębiorców o wytypowanie najlepszej instytucji finansowej. W 2009 r. główną nagrodę zdobyły dwa banki: BRE - najlepiej oceniany przez największe firmy - i Raiffeisen - najlepiej oceniany przez małe i średnie przedsiębiorstwa.

Nagrodę dla BRE odebrał Dariusz Kacprzyk, dyrektor Departamentu Współpracy z Korporacjami w BRE Banku.

To był bardzo wymagający rok, zarówno dla polskich przedsiębiorców, jak i nas - bankowców. Wszyscy musieliśmy wykazać się dojrzałością, by wspólnie i odpowiedzialnie stawić czoła gorszym warunkom rynkowym. A ponieważ w BRE takie standardy wpisane są głęboko w naszą kulturę, taka postawa po prostu zaprocentowała. Przedsiębiorcy, nasi biznesowi partnerzy, zagłosowali na tę instytucję, która w trudnych chwilach ich nie zawiodła - powiedział Kacprzyk odbierając statuetkę.

Home&Market od kilkunastu lat publikuje wyniki sondażu na temat banków oraz towarzystw ubezpieczeniowych, przeprowadzanego wśród największych przedsiębiorstw działających w Polsce. Na tej podstawie nagradza statuetkami oraz wyróżnieniami instytucje finansowe. Przyznaje także tytuły Menedżerów Roku, czyli wyróżnia osoby, które w danym roku najskuteczniej kierowały prowadzonymi przez siebie przedsiębiorstwami.

ap