Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Czy po deszczu rosną włosy?

Warunki pogodowe a dbałość o gładkie ciało w Polsce - wyniki badań B’iota Laboratories, producenta dermokosmetyku Bioxet.

Najwięcej kobiet pozbywa się niechcianego owłosienia w Wielkopolsce, jednym z najcieplejszych regionów Polski. Również na Śląsku i w stolicy odsetek pań dbających o gładkie ciało jest wysoki. Kobiety zamieszkujące województwo małopolskie, w którym odnotowywane są najniższe średnie temperatury w kraju, do depilacji przywiązują mniejszą wagę. Czy warunki klimatyczne w miejscu zamieszkania wpływają na to jak dbamy o nasze ciała?

Według danych Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej, Wielkopolska jest jednym z najcieplejszych regionów Polski. To właśnie panie zamieszkujące ten obszar mogą pochwalić się najbardziej gładkim i zadbanym ciałem w kraju - wynika z badań* przeprowadzonych dla B'iota Laboratories, producenta Bioxetu, ziołowego dermokosmetyku eliminującego niechciane owłosienie. Regularnie, przez cały rok, o gładkie ciało dbają również panie zamieszkujące województwa: śląskie i mazowieckie, które to charakteryzują podobne, choć z niższą niż w Wielkopolsce temperaturą, warunki atmosferyczne.

Na nasze zachowania wpływa wiele czynników, z całą pewnością należą do nich również bodźce ze środowiska zewnętrznego. Gdy świeci słońce, panie chętniej myślą np. o pokazaniu nóg, a jak już je pokazywać, to najlepiej, by były bez zbędnego owłosienia - mówi Nevra Canerkek, specjalista ds. marketingu w B'IOTA Laboratories. Warto jednak, niezależnie od pogody za oknem, dbać o pogodę ducha i kondycję swojego ciała. Stosowanie Bioxetu to pielęgnacja, która przy okazji rozwiązuje problemy z depilacją - dodaje.

W województwie małopolskim, które charakteryzują niskie temperatury, znaczna prędkość wiatru i częste opady deszczu, najwięcej kobiet zadeklarowało, iż depilacja nie jest dla nich sprawą ważną. - Być może opady, ponura aura zniechęcają kobiety do pielęgnacji i odsłaniania ciała? Na negatywny stosunek do depilacji mają wpływ również inne czynniki, jak strach przed bólem lub po prostu brak czasu na specjalnie zabiegi. Dlatego dermokosmetyk Bioxet może okazać się rewolucyjnym sposobem na pozbycie się zbędnych włosów - mówi Nevra Canerkek.

Bioxet jest ziołowym, całkowicie bezpiecznym, antyalergicznym preparatem, który wpływa na osłabienie procesu wyrastania włosów i chroni skórę przed wysuszeniem. Efekty stosowania widoczne są już po trzech miesiącach, a regularne aplikowanie produktu przez około osiem do dziesięciu miesięcy prowadzi do trwałej redukcji niechcianego owłosienia. Bioxet stanowi więc bezpieczną alternatywę dla tradycyjnych sposobów na depilację.

Bioxet stosować można na zasadzie kremu na noc czy balsamu po kąpieli. - Polki mają jeszcze kilka miesięcy by przygotować się do ciepłej pory roku i pozbyć w zdrowy, wygodny i bezbolesny sposób niechcianego owłosienia. Najlepiej zacząć już dziś - zachęca Nevra Canerkek.

*Badania dla B'iota Laboratories, producenta preparatu Bioxet przeprowadzane zostały w Badaniu Omnibusowym przez ośrodek badawczy Pentor Research International w listopadzie 2009 roku na reprezentatywnej próbie techniką bezpośredniego wywiadu.

Informacje o dermokosmetyku Bioxet:

Dermokosmetyk Bioxet zawierający wyciągi ziołowe, jest produktem przeznaczonym do pielęgnacji skóry i w celu eliminacji niepożądanego owłosienia. Stanowi bezpieczną alternatywę dla tradycyjnych sposobów na depilację, można go stosować na wszystkie części ciała, łącznie z twarzą. Polska jest już 30. krajem, w którym firma B'IOTA Laboratories wprowadza swoje kosmetyki.

Zapraszamy do odwiedzenia strony: www.bioxet.com

Poradnik zdrowia