Firma » Biznes

D.I.C. Luksusową Marką Roku 2010

Diamonds International Corporation otrzymało prestiżową statuetkę Luksusowa Marka Roku 2010 w kategorii Inwestycje. Wręczenie nagród odbyło się podczas uroczystej gali, która odbyła się 10 października w hotelu Intercontinental

Tytuł Luksusowej Marki przeznaczony jest dla firm, których usługi odpowiadają najwyższym standardom, a produkty najlepszą jakośd i są przeznaczone dla najbardziej wymagających klientów.

- Dlatego bardzo nas cieszy to wyróżnienie, zwłaszcza że inwestycje w diamenty to rzeczywiście luksusowy wybór – mówi David Franke, Prezes DIC Polska. Ta nagroda to jednocześnie dowód na to, ze wiedza o korzyściach z inwestowania w diamenty zyskuje nowych zwolenników.

Diamonds International Corporation (D.I.C.) to czeska firma której główną domeną działalności jest sprzedaż i wyrób oryginalnej luksusowej biżuterii, obrót diamentami inwestycyjnymi oraz hurtowa sprzedaż drogich kamieni. Aktualnie 80 % obrotu firmy stanowi produkcja i sprzedaż biżuterii diamentowej. Miesięcznie firma sprzedaje około 300 karatów. Jako lider na rynku D.I.C współpracuje z największymi profesjonalistami w zawodzie, projektantami mody, oraz designerami, a także aktywnie bierze udział w akcjach charytatywnych i za pomocą własnych działao PR rozpowszechnia wiedzę o diamentach.

D.I.C. jest także oficjalnym sponsorem wyborów Miss Polonia 2010. Wśród tegorocznych nagrodzonych znalazły się m.in. Ewa Minge, Bożena Batycka, SyrenaFilms i lody Grycan.

Więcej informacji: www.dicholding.com

Agnieszka Kołogrecka Tel. 601 40 70 33