Gospodarka » Żywność

Dodatki do potraw i wypieków Gellwe – przedświąteczne pogotowie dla spóźnialskich

Nie wszystkim gospodyniom udało się zrobić przedświąteczne zakupy z odpowiednim wyprzedzeniem. W dzisiejszych zabieganych czasach wielu z nich wizyta w sklepie w poszukiwaniu dodatków do wigilijnych potraw i świątecznych deserów zdarzy się dosłownie w ostatniej chwili.

W takiej sytuacji pierwszym wyborem powinny być produkty Gellwe, które ułatwią przygotowanie potraw świątecznych. Oferta dodatków do potraw obejmuje kwasek cytrynowy i żelatynę, które konsumentki znajdą w promocyjnych, wygodnych i funkcjonalnych opakowaniach ze struną.

Na szczególną uwagę zasługuje promocja żelatyny: w cenie standardowego opakowania klientki otrzymają dodatkowo 25% produktu gratis (62,5 g), co pozwoli przygotować aż 3 litry płynu.

Bogate portfolio dodatków do pieczenia i deserów to przede wszystkim cukier wanilinowy (16 g, 32 g), proszek do pieczenia (15 g i 30 g) oraz promocyjne duże (80 g) opakowania sody oczyszczonej. Obniżone ceny obowiązują także na aromaty do ciast. Słodką ofertę Gellwe uzupełniają przyprawa do piernika (40 g) oraz najwyższej jakości kakao królewskie (100 g).

Również budyń śmietankowy i waniliowy stanowiący bazę do przygotowania pysznych kremów do ciast i tortów można kupić w promocyjnych 3-pakach (w tym jedno opakowanie gratis). Specjalne ceny obowiązują także na wszystkie smaki galaretek Gellwe.

Na sklepowych półkach nie zabraknie też szerokiego wyboru bakalii Gellwe, tj. orzechów laskowych i włoskich, migdałów, wiórków kokosowych, rodzynek sułtańskich, suszonych moreli i śliwek oraz masy makowej.

Szybkie zakupy przed Świętami mogą okazać się korzystniejsze, niż nam się wydawało, gdy pamiętać będziemy o prowadzonych przez Gellwe promocjach i konkursach. Od początku listopada wybrane produkty, w tym m.in. proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, galaretka truskawkowa, cytrynowa i pomarańczowa czy żelatyna Gellwe objęte są wielką promocją konsumencką „Kupuj Gellwe, wygrywaj gotówkę”. Z kolei kupując bakalie można wziąć udział w konkursie „Poznaj świat z bakaliami Gellwe” i wygrać atrakcyjne wycieczki.

Ad rem Public Relations