Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Lange Łukaszuk wspiera polski tuning

W dniach 9 – 10 października br. teren Międzynarodowych Targów Katowickich stał się centralnym punktem na tuningowej mapie Polski. Powodem był odbywający się już po raz trzeci finał Wojny Północ - Południe, mającej na celu wyłonienie najlepszego auta, które zostało poddane zabiegowi tuningu.

Poza konkursem, dużym zainteresowaniem cieszyły się stoiska z narzędziami przydatnymi w każdym warsztacie samochodowym. Swoje produkty prezentowała między innymi firma Lange Łukaszuk s.j., która zapraszała m.in. do przetestowania kluczy imbusowych marki Bondhus.

Spotkanie miłośników motoryzacji miało na celu wyłonienie samochodu, który po tuningu zachwyca swoim wyglądem, osiągami i funkcjonalnością. Z całej Polski zjechali fani liftingu aut, którzy podziwiali nie tylko pracę swoich kolegów, ale poszukiwali także innowacyjnych rozwiązań przydatnych w garażu, warsztacie, jak również w domu. Stoiska wystawców pełne były gadżetów zadowalających zarówno majsterkowiczów, jak i profesjonalnych mechaników samochodowych. Firma Lange Łukaszuk, jeden ze sponsorów imprezy, prezentowała klucze marki Proxxon, elektronarzędzia marki Kress i Steinel oraz wkrętaki Felo.

Siłacze na start!

Podczas całej imprezy stoisko firmy Lange Łukaszuk oblegały tłumy chętnych do wzięcia udziału w konkursie, którego główną nagrodą był zestaw imbusów marki Bondhus. Wystarczyło tylko złamać klucz imbusowy 6 mm tej marki. Okazało się jednak, że nie było to proste zadanie. Najtwardsze śruby pękały niczym zapałki, natomiast imbusy Bondhus pozostały nienaruszone, co budziło podziw wśród startujących w konkursie zawodników oraz osób zwiedzających stoisko firmowe Lange Łukaszuk. „Cieszy nas duże zainteresowanie narzędziami, które dystrybuujemy na polskim rynku. W przyszłym roku chcielibyśmy  odwiedzić wszystkie eliminacje Wojny Północ - Południe i dać możliwość przetestowania wszystkim naszych produktów” – tłumaczy Andrzej Wszoła z firmy Lange Łukaszuk s.j. Warto podkreślić, że tegoroczną edycję odwiedziła rekordowa liczba fanów tuningu poszukujących ciekawych rozwiązań motoryzacyjnych oraz narzędzi ułatwiających ich realizację.

Trzecia odsłona Wojny Północ – Południe była największą z dotychczasowych edycji. Przed szeroką publicznością zaprezentowano ponad 300 samochodów z kraju i z zagranicy. Dużym zainteresowaniem cieszyły się także pawilony wystawiennicze sponsorów imprezy. Markowe produkty pokazała także firma Lange Łukaszuk, lider wśród dystrybutorów narzędzi i elektronarzędzi w Polsce, umożliwiając zwiedzającym zapoznanie się z asortymentem firmy, a także przetestowanie narzędzi wybranych marek.

Lange Łukaszuk sp. j.
www.langelukaszuk.pl

Lange Łukaszuk s. j., rozpoczęła swoją działalność w roku 1987. Od tej pory skutecznie i z powodzeniem działa na konkurencyjnym rynku elektronarzędzi, narzędzi ręcznych, osprzętu, oświetlenia automatycznego i klejów termotopliwych. Początkowa działalność opierała się na dystrybucji produktów firmy Steinel, następnie do marek dystrybuowanych przez Lange Łukaszuk dołączyły kolejno: Proxxon, Novus,  Felo, NWS, Kress, Benning, Bondhus, Scheppach, Collomix oraz Starmix. Sprzedanym wyrobom LANGE ŁUKASZUK zapewnia pełną obsługę gwarancyjną i pogwarancyjną w dwudziestu swoich punktach serwisowych na terenie kraju.

GutPR