Dom » Wnętrza

Nowa, pełna możliwości rodzina sprzętów Amica Sztuka inteligentnego prania

Dobry sprzęt pralniczy poznasz po efektach: idealnie czystym praniu, maksymalnej wydajności oraz oszczędności czasu i energii w przypadku pralki, a także efektywności i bezpieczeństwie suszenia, jeśli chodzi o suszarkę do ubrań.

Nowa, pełna możliwości rodzina urządzeń Amica, w skład której wchodzą: pralka, suszarka oraz pralko-suszarka to dowód na to, jak proste, szybkie i komfortowe może być pranie szczególnie wówczas, gdy do pomocy ma się sprzęty, dzięki którym nasze ubrania zyskają świeżość koloru i doskonałą formę.

Wprowadzając do swojej oferty nowości - pralki oraz suszarki - Amica ma obecnie do zaoferowania pełen wachlarz urządzeń w segmencie sprzętu pralniczego: pralki, suszarki oraz pralko-suszarki. Najnowszy model pralki Amica EMAWP 8123 LCLDW to elegancja w czystej postaci, która skrywa w sobie zaawansowane technologicznie wnętrze. Stonowana kolorystyka łącząca klasyczną biel z szarością i czernią detali idealnie komponuje się praktycznie z każdą przestrzenią. Amica zdecydowała się również na nowoczesny panel sterowania, na którym obok pokrętła pojawił się duży, intuicyjny wyświetlacz LED.

To, co wyróżnia ten model pralki to szerokie okno o średnicy 480 mm. Dzięki temu rozwiązaniu załadunek i wyładunek prania staje się dużo bardziej komfortowy.

Pralka Amica EMAWP 8123 LCLDW posiada 16 programów prania idealnie dopasowanych do odmiennych potrzeb użytkowników i różnorodnego stylu życia. Warto wspomnieć o programie antyalergicznym przeznaczonym dla dzieci oraz osób o wrażliwej skórze. Program Płukanie ekstra zapewnia dodatkowe płukanie odzieży, co gwarantuje dokładne usunięcie detergentu. Funkcja ta jest szczególnie przydatna przy praniu bielizny, a także ubrań przeznaczonych dla osób o wrażliwej skórze. Funkcja może być włączona przy większości programów prania. Osoby aktywne i dysponujące mniejszą ilością czasu z pewnością docenią program Sport, w którym proces prania został skrócony do 40 minut. Pełny cykl zapewnia efektywne pranie w rekordowym tempie.

Tym, co szczególnie zasługuje na uwagę w przypadku wybranych modeli pralek Amica są inteligentne rozwiązania wpływające na jakość i skuteczność prania, komfort użytkowania oraz oszczędność czasu, energii i wody. Aqua Ball to efektywne pranie dzięki wykorzystaniu do 100% środka piorącego, co jest efektem wyposażenia pralek Amica w zawór kulkowy Aqua Ball. Kolejnym udogodnieniem, wpływającym lepszą skuteczność prania przy niższym zużyciu energii, jest Aqua Stream – system dodatkowego obiegu wody z detergentem oraz ponowne zraszanie odzieży. Wymieszana woda z detergentem pobierana jest z dna wanny, a następnie przepompowywana przez dodatkową pompę do góry i ponownie wtłaczana do bębna przez dwie dysze umiejscowione w fartuchu. Dzięki temu środek piorący jest dokładnie rozprowadzony na odzieży podczas cyklu prania.
Wśród nowoczesnych rozwiązań, wpływających na oszczędne wykorzystanie zarówno wody, jak i prądu na uwagę zasługuje również Auto Sensor – precyzyjny czujnik poziomu wody. Automatycznie dobiera on optymalny poziom napełnienia pralki wodą oraz dopasowuje pobór energii do konkretnego rodzaju i ilości odzieży umieszczonej w pralce. Czyste i pachnące pranie w krótkim czasie można uzyskać dzięki programowi automatycznego wykrywania połowy załadunku - Skróć czas, który dostępny jest w modelach
AWG6102SL, EAWI7102CL EAWM6102CL, EAWI7102CL, EAWI6122SL, EAWI6102SL. Po wykryciu mniejszego załadunku prania, pralka automatycznie przejdzie w tryb szybki, a tym samym zużyje mniej wody, energii oraz skróci czas prania. Sprzęt Amica wyróżnia się rozwiązaniami wpływającymi na komfort użytkowania. Specjalny typ obudowy Boomerang do minimum redukuje drgania pralki podczas pracy urządzenia oraz całkowicie eliminuje hałas. Natomiast nowoczesny, bezszczotkowy silnik Logic Drive, zapewnia cichą pracę urządzenia i wydłuża jego żywotność. Model EMAWP 8123 LCLDW to klasa energetyczna A+++, dzięki której oszczędność, w porównaniu z klasą A+, to nawet 60 kWh/rok, czyli ok. 75 cykli prania za darmo.

Dla tych, którzy nie przepadają za prasowaniem, nie chcą zmieniać salonu w tymczasową suszarnię lub zwyczajnie nie mają czasu na dodatkowe zadania Amica oferuje nowoczesne suszarki do ubrań (EMADP 82 LCW oraz TADE 82 LCS), które szybko i bezpiecznie wysuszą nasze pranie. Model EMADP 82 LCW to urządzenie do zadań specjalnych, które pomieści do 8 kg mokrych rzeczy. Nowoczesne suszarki nie niszczą ubrań. Należy jednak pamiętać, aby unikać suszenia lnu, który kurczy się niezmiernie łatwo. Bez obaw można za to wkładać do suszarki tkaniny bawełniane, syntetyczne, czy jedwab.

Elegancki i nowoczesny wygląd suszarki został zamknięty w prostych liniach, dużym oknie i czytelnym wyświetlaczu. Wszystkie te elementy sprawiają, że suszarka idealnie pasuje do każdego stylu aranżacji łazienki, pomieszczenia gospodarczego, czy kuchni oraz doskonale komponuje się z designem pralki z tej samej linii. Suszarkę można ustawić na pralce w kolumnie, co pozwoli znacznie zaoszczędzić wolną przestrzeń.

W przypadku nowych suszarek Amica na uwagę zasługują szczególnie dwa rozwiązania. Pierwszym jest zastosowanie pompy ciepła, gdzie temperatura suszenia wynosi ok. 50-55 stopni Celsjusza. Dzięki temu proces suszenia jest bardzo delikatny, a tym samym bezpieczny dla tkanin. Dodatkową zaletą jest znaczące ograniczenie zużycia energii, które jest efektem wykorzystania tego samego ciepła zarówno do podgrzania powietrza, jak i jego schłodzenia, dzięki czemu skutecznie usuwana jest wilgoć. Powstały obwód zamknięty zapobiega utracie ciepła i optymalizuje efektywność suszenia, przeprowadzając ten proces w znacznie niższej temperaturze. Kolejną zaletą nowych urządzeń są 3 poziomy suszenia. Takie rozwiązanie to wygoda i oszczędność oraz możliwość wyboru konkretnego programu w zależności od preferencji użytkownika. Program Do prasowania pozostawia ubrania lekko wilgotne, dzięki czemu można je prasować od razu po wyjęciu z pralki. Program Na wieszak szczególnie powinna zainteresować panów, ponieważ pozwala doschnąć ubraniom (np. koszulom) na wieszaku – bez prasowania. Natomiast decydując się na program Do Szafy w efekcie otrzymujemy pranie całkowicie wysuszone.

Wszyscy ci, którzy ze względu na brak miejsca nie mogą pozwolić sobie na dodatkowe urządzenie w postaci suszarki do ubrań, ale nie chcą rezygnować z komfortu jakim są suche i miłe w dotyku rzeczy w krótkim czasie, mogą zdecydować się na pralko-suszarkę Amica, która łączy w sobie zalety obu urządzeń.

Amica Wronki S.A.