Technologie » AGD - RTV

Nowe UPSy i listwy przeciwprzepięciowe w ofercie ActiveJet

ActiveJet AJE-550 Sinus LCD i AJE-200PT PowerTime to dwa nowe zasilacze awaryjne, które znalazły się w ofercie marki. Urządzenia mogą być wykorzystywane do zabezpieczania pracy sprzętu elektronicznego, który wymaga wysokiej jakości energii. Do sprzedaży trafiły również listwy przeciwprzepięciowe.

Zasilacze awaryjne ActiveJet oraz listwy przeciwprzepięciowe COMBO to sprzęt posiadający wysokie parametry i z tego względu dobrze nadaje się do zabezpieczania szerokiej gamy sprzętu elektronicznego. Ponadto ActiveJet AJE-550 Sinus LCD sprawdza się zwłaszcza tam gdzie liczy się kształt napięcia prądu
– komentuje Rafał Ornowski, Pełnomocnik Zarządu ds. Marki.

AJE-550 Sinus LCD zapewnia wysokie parametry pracy sieciom komputerowym,
w szczególności przeznaczony jest  do zabezpieczania urządzeń czułych na kształt napięcia zasilającego, dzięki czemu można wykorzystać go do bardziej wymagających zastosowań. Zabezpieczane odbiorniki zasilane są napięciem sinusoidalnym
o wysokiej jakości także w trybie zasilania bateryjnego. Model ten posiada zabezpieczenia przepięciowe, przeciążeniowe, przeciwzakłóceniowe, wyświetlacz LCD, złącze komunikacyjne USB, oraz zabezpieczenie sieci LAN/WAN - RJ45. UPS posiada akumulator żelowo – ołowiowy 12V/7,2 Ah. Urządzeni waży 5 kg i objęte jest 24 miesięczną gwarancją. Sugerowana cena detaliczna to: 389 zł.

AJE-200 PT PowerTime UPS bazuje na sprawdzonej konstrukcji UPS-a AJE-100PT PowerTime. Wyposażony jest w mocniejszy akumulator 9Ah, posiada większą moc - 200W /400 VA. Nowy model bardzo dobrze sprawdza się do długiego podtrzymania urządzeń o niskim poborze mocy takich jak routery, switch'e, kamery, rejestratory itp. Urządzenie waży
3 kg. Gwarancja wynosi dwa lata. Sugerowana cena detaliczna UPSa to 177 zł.

COMBO 3Gn / 6Gn / 9Gn to nowe listwy przeciwprzepięciowe marki ActiveJet z uziemieniem, na napięcie znamionowe 230V. Listwy występują
w czarnym kolorze, z możliwością mocowania do podłoża. Niepalne tworzywo listwy zapewnia bezpieczne użytkowanie. W zależności od wersji posiadają 3, 6 lub 9 gniazd przeciwprzepięciowych oraz dwutorowy podświetlany wyłącznik. Listwy COMBO mają zabezpieczenie warystorowe z ochroną termiczną oraz system przeciwzwarciowy, który składa się z bezpiecznika automatycznego. Listwy mogą służyć do zabezpieczania aparatury elektronicznej takiej jak komputery, sprzęt AGD i RTV przed gwałtownym skokami napięcia w sieci. Listwy przeciwprzepięciowe objęte są 60 miesięczną gwarancją producenta. Sugerowana cena detaliczna wynosi od 19,8 zł do 40,30 zł.

Action S.A.