Dom » Wnętrza

Oszczędne baterie z linii Active

Seria baterii Active firmy Franke, powstała z myślą o wygodzie oraz oszczędzaniu wody i energii. Ich prosty design skrywa maksimum funkcji.

Linia baterii Active marki Franke odwołuje się do idei dobrego designu, której początki sięgają lat 70. ubiegłego wieku. W myśl koncepcji „mniej, ale lepiej” produkty powinno charakteryzować – stosowanie innowacji, użyteczność, estetyka, trwałość i pozytywny wpływ na środowisko. Zatem wyposażenie naszych domów winno być ponadczasowe estetycznie oraz trwałe. A także sprzyjać oszczędności wody i energii. W efekcie przynieść ulgę rosnącym domowym wydatkom. I właśnie w tym duchu zaprojektowana jest linia baterii Active marki Franke.

Mniej wody i energii dzięki technologii ECO

W kuchni ważne jest oszczędne gospodarowanie – żywnością, wodą i energią. Dlatego firma Franke wprowadza rozwiązania wychodzące naprzeciw tym oczekiwaniom. Należy do nich seria baterii Active wyposażona w ECO technologię. Składa się na nią stopniowalna dźwignia oraz ogranicznik temperatury, który pomaga oszczędzać wodę i energię. Jedno pociągnięcie dźwigni, otwiera przepływ wody na 50%. To jest odpowiednią ilością, o właściwym ciśnieniu, do wykonania większości kuchennych zadań. W ten sposób kształtuje się również nawyk oszczędnego odkręcania wody. Jeśli potrzebujemy większego strumienia, to dźwignię trzeba odchylić do pełnego otwarcia. Z kolei ogranicznik temperatury pomaga zmniejszyć ilość zużywanej gorącej wody, której w kuchni potrzebujemy rzadziej. Wystarczy przekręcić nakrętkę pierścieniową znajdującą się za osłoną dźwigni mieszacza. Oszczędne używanie ciepłej wody ma duży wpływ na wysokość rachunków.

Eleganckie wzornictwo do idealnej kuchni

Minimalistyczny styl i niezwykle szeroki wybór wersji baterii Active sprawiają, że można je dopasować do każdej kuchni. Do wyboru mamy modele z prostą oraz zaokrągloną wylewką i aż 9 wykończeń. Wśród nich znajdziemy popularny chrom, stal optyczną, kamienny szary czy modną matową czerń. Tak szeroka gama wersji pozwala na łatwe dopasowanie baterii Active do różnego rodzaju zlewozmywaków Franke, np. z linii Maris, w wykończeniu ze stali szlachetnej lub Fragranitu+.

Oszczędny i praktyczny strumień

Baterie z serii Active są wyposażone w nowoczesne aeratory, wytwarzające odpowiednio napowietrzony, zwarty strumień laminarny, który gładko opływa myte rzeczy i szybko napełnia naczynia. Bez rozprysków i marnowania wody. Jej dodatkową oszczędność zapewnia również wyciągana wylewka z funkcją prysznica. Za jej pomocą precyzyjnie opłuczemy delikatne owoce i warzywa oraz umyjemy każdy zakamarek zlewozmywaka.

Dzięki Franke, każdy entuzjasta wzornictwa może znaleźć produkty w ulubionym stylu, które są przy tym przyjazne dla środowiska. To podstawy tworzące funkcjonalną i wygodną kuchnię, która zachwyca pod względem estetycznym i służy przez długie lata. www.franke.pl

michalnowicki