Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Piękny kolor na dłużej - jak skutecznie dbać o włosy farbowane

Piękny kolor na dłużej  - jak skutecznie dbać o włosy farbowane
Ognisty rudy, złocisty blond lub czekoladowy brąz – wiosną chcemy wyglądać inaczej. Dzięki nowoczesnym farbom do włosów wszystko jest w zasięgu ręki. Włosy farbowane wymagają jednak szczególnej troski. Dlatego firma Inter-Fragrances przygotowała kompleksowy program pielęgnacji włosów po koloryzacji.

Każda z nas wie, że chemiczne składniki farb niszczą i osłabiają strukturę włosa. Kompleksowy plan regeneracji włosów farbowanych pomoże Ci dbać o włosy już od pierwszego dnia po zabiegu koloryzacji, tak byś mogła bezkarnie cieszyć się ich intensywnym kolorem.

Pierwsza pomoc

Pielęgnację włosów farbowanych należy rozpocząć od razu po koloryzacji. Skutecznym rozwiązaniem będzie zastosowanie preparatów z serii Seboradin Regenerujący. Zawarty w kosmetykach żeń-szeń odżywi włosy, dostarczając im witamin i mikroelementów oraz poprawi ukrwienie skóry głowy po zabiegu koloryzacji. Prowitamina B5 wzmocni oraz nawilży włosy. Dzięki zwartości olejku rycynowego włosy staną się miękkie i lśniące, a olejek jojoba wzmocni osłabioną po farbowaniu warstwę lipidową skóry głowy. Dodatkowo proteiny kolagenowe zapewnią odpowiedni poziom nawilżenia, zarówno skóry głowy, jak i włosów oraz pozwolą zabezpieczyć osłabione po koloryzacji włosy przed działaniem czynników zewnętrznych.

• Pojemność szamponu, balsamu, lotionu : 200 ml
  • Cena każdego produktu: 17 PLN

Pielęgnacja długofalowa

Włosy po farbowaniu z czasem tracą swój blask i kolor. By temu zapobiec należy stale troszczyć się o ich stan. Pomóc mogą w tym dwie linie preparatów z serii Petrole - Petrole z azulenem do włosów jasnych oraz Petrole z chlorofilem do włosów ciemnych. Kosmetyki
z serii Petrole pomogą chronić kolor i na dłużej zachować jego blask. Preparaty Petrole zawdzięczają swoją skuteczność bezwonnej nafcie kosmetycznej. Nafta kosmetyczna dzięki swym właściwościom pozwala na dogłębne wnikanie w strukturę włosów niezbędnych składników odżywczych. Nawilża, kondycjonuje i nadaje włosom naturalną gładkość.
Wzmacnia cebulki i strukturę włosów, przez co zapobiega wypadaniu i rozdwajaniu końcówek. Zapewnia połysk i puszystość. Dodatkowo kosmetyki z serii Petrole chronią włosy przed działaniem szkodliwych czynników zewnętrznych.

• Pojemność szamponu, balsamu, lotionu : 200 ml
  • Cena każdego produktu: 15 PLN

Intensywna pomoc

Jeśli Twoje włosy wymagają intensywnej pielęgnacji, dobrym rozwiązaniem będzie Maska Regenerująca Nano Effect. Maska Nano Effect została oparta na nanotechnologii. Aktywne składniki (pantenol (B5), witaminy E, F, P, czynniki nawilżające), zamknięte w nanokapsułkach przenikają głęboko przez skórę głowy, w widoczny sposób poprawiając kondycję włosów. Maska długotrwale nawilży włosy i naprawi uszkodzenia powstałe w wyniku koloryzacji. Dodatkowo kompleks silikonowo – proteinowy oraz olejek rycynowy sprawią, że włosy staną się miękkie i sprężyste.

• Opakowanie: 150 ml
  • Cena: 22 PLN

Cieszyć się kolorem

Kosmetyki firmy Inter – Fragrances do włosów farbowanych pomogą utrzymać piękny wygląd włosówna dłużej. Produkty z serii Seboradin Regenerujący, Petrole i Nano Effect zregenerują, odżywią  i nawilżą Twoje włosy, pozwalając cieszyć się ich kolorem.

Kontakt prasowy:

Magdalena Knefel, Pegasus Public Relations, ul. Zgrupowania „Żmija” 12, 01-875 Warszawa, tel. (22) 877 22 18, e-mail m.knefel@pegasus.pl

Pegasus PR