Firma » Finanse

Pół roku działalności. Finamo dotrzymuje obietnic

Po pół roku działalności Finamo posiada już 35 centrów finansowych w głównych miastach polski, ma podpisane umowy z 30 partnerami, oferując łącznie ponad 300 produktów z czterech różnych segmentów: kredyty hipoteczne, kredyty konsumpcyjne i karty kredytowe, finansowanie mikroprzedsiębiorstw...

...(kredyty i leasing) oraz produkty inwestycyjne.

We wrześniu doradcy Finamo wysłali do partnerów aplikacje kredytowe na łączną kwotę ponad 150 mln pln, to 10 razy więcej niż jeszcze pół roku wcześniej. Firma rozpoczęła również intensywne działania nakierowane na budowanie silnej, rozpoznawalnej i aspiracyjnej marki. Wzrost Finamo jest kontynuowany poprzez dalsze zwiększanie sieci dystrybucji, liczby doradców i oferowanych produktów.

- Będziemy uważnie śledzić szanse biznesowe wynikające z obecnej sytuacji rynkowejmówi Waldemar Mierzejewski, komentując wpływ amerykańskiego kryzysu na sektor doradztwa finansowego w Polsce i perspektywy Finamo. - W sektorze doradztwa finansowego w najbliższych miesiącach już nie wystarczy być dystrybutorem produktów. Konsumenci będą oczekiwali pomocy w podjęciu dobrych decyzji finansowych i skutecznego działania. To stwarza dla nas nowe szanse, których nie mogliśmy przewidzieć jeszcze pół roku temu, otwierając pierwszy oddział. Wygrają ci, którzy będą mieli najszerszą i najlepszą ofertę, profesjonalnych doradców i narzędzia informatyczne, pozwalające na śledzenie zmian w ofertach banków w tej dynamicznej sytuacji.

Smart Media Sp. z o. o.