Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało
Przysmaki kuchni europejskiej w weekend w Porcie Łódź
Zobacz więcej zdjęć » |
Jarmark Smaki Świata potrwa od piątku do niedzieli (25 – 27 lutego). Na stoiskach w Atrium zagoszczą regionalne produkty pochodzące z różnych części Europy.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Wśród specjałów znajdą się tradycyjnie wytwarzane przysmaki kuchni bułgarskiej, m.in. grillowane papryki czuszki, papryka peperoni faszerowana serem, bakłażany ze śliwką wysokogórską, pikle, gołąbki wegetariańskie w liściach winogron i kiszonej kapuście, papryka kapia oraz bakłażan w sosie pomidorowym – potrawa rekomendowana w diecie Dukana. W asortymencie stoiska nie zabraknie tradycyjnego pindżuru oraz paprykowo – pomidorowego sosu Lutenica, idealnego dodatku do zup, mięs i makaronów. Na amatorów słodyczy czekać będzie konfitura z płatków róż. Podczas jarmarku będzie można także kupić eliksir z szypułek sosny - produkt o leczniczym działaniu, wspomagający leczenie chorób górnych dróg oddechowych.
Obok specjałów kuchni bałkańskiej wśród przysmaków dostępnych na jarmarku Klienci znajdą także austriackie wysokogatunkowe sery żółte, oliwki i papryczki z Grecji, piernik lubelski, wędliny biłgorajskie, przyprawy i oscypki. Produkty dostępne na Jarmarku Smaki Świata wytwarzane są według tradycyjnych regionalnych receptur i nie zawierają konserwantów.
Nadesłał:
Katarzyna Rąkowska
|
Komentarze (0)