Gospodarka » Żywność

„Pyszny drobiowy” z oferty firmy DROP S.A – pełnia pysznego drobiu na naszych stołach

„Pyszny drobiowy” z oferty firmy DROP S.A – pełnia pysznego drobiu na naszych stołach
Zobacz więcej zdjęć »
Historia pasztetu sięga starożytnego Rzymu. Już wtedy pasztet przyrządzany był z wielu rodzajów mięs a następnie formowany w różne kształty. W czasach nowożytnych niepowtarzalny smak i aromatyczny zapach pasztetu w pierwszej kolejności zachwycił Francuzów, a następnie Polaków.

„Pyszny drobiowy” pasztet firmy DROP S.A. to kontynuacja tradycyjnej linii znanych i lubianych pasztetów z kogucikiem. Skład nowego produktu firmy DROP został oparty tylko i wyłącznie na mięsie drobiowym, z dodatkiem wyrazistej kompozycji przypraw.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przysmak z Rzymu na polskich stołach

Nie Francuzi i nie Włosi wymyślili przepis na smakowity pasztet, prekursorami w tej dziedzinie byli bowiem Rzymianie. Początkowo przyrządzanie tej potrawy było proste i nie wymagało zbytniego zaangażowania. Wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, a wśród u Rzymian dodatkowo rósł apetyt na odkrywanie nowych smaków. Rzymianie tworzyli więc pasztetowe kombinacje z różnych mięs i wymyślnych przypraw. Wieść o tej wybornej przekąsce rozprzestrzeniła się szybko po świecie.  Przepis po różnych ewolucjach – smakowych czy jakościowych - trafił w XIV w. na dwór francuski. Zachwyt nad pasztetem umożliwił rozwój nowego zawodu – pasztetnika. Na tej osobie ciążyła wielka odpowiedzialność – zarówno za przygotowanie pasztetu, jak i za jego udekorowanie oraz podanie.

Kuchnia francuska dotarła do Polski już w XVII w.,  co więcej francuscy pasztetnicy - uważani za najlepszych w swoim fachu - pracowali także na szlacheckich dworach w Polsce. W kuchni staropolskiej przyrządzano przeróżne pasztety z dziczyzny, mięs zwierząt hodowlanych, podawane na gorąco lub na zimno, w cieście lub w formie. Nie były wówczas znane smaczne pasztety w wygodnej, poręcznej puszce, które cieszą się nie mniejszą popularnością jak te, sprzed kilku wieków.

 

 

„Pyzny drobiowy” pasztet o pysznym, drobiowym smaku

Nowy „Pyszny drobiowy” pasztet firmy DROP S.A został przygotowany z najwyższej jakości mięsa drobiowego, dzięki czemu dostarcza niezbędnych wartości odżywczych, z których słynie drób. ,,Pyszny drobiowy”  idealnie nadaje się do kompozycji wiosennych kanapek ze świeżą papryką, ogórkiem, pomidorem czy sałatą. ,,Pyszny drobiowy” pasztet szybko przegoni z naszej kuchni nudę i zainspiruje nas do tworzenia prawdziwych, wiosennych kanapkowych arcydzieł. Kolorowe i zdrowe kanapki zawsze i wszędzie będą pysznie smakować – w pracy, na biwaku, w szkole czy w domu. Jeśli nie mamy czasu, aby przyrządzić posiłek w domu przed leśną wędrówką czy górską wyprawą, to  śmiało można spakować niewielkie, poręczne opakowanie ,,Pysznego drobiowego” do plecaka. Nowy produkt firmy DROP ma kremową konsystencję, więc łatwo się rozsmarowuje.  Zgodnie z dynamicznie zmieniającymi się trendami smakowymi, w pasztecie firmy DROP, dobrano nową kompozycję przypraw, za sprawą której będziemy intensywniej rozkoszować się wyrazistym aromatem. Z „Pysznym drobiowym” pasztetem DROP nie pozostanie nam nic innego jak delektować się w pełni pysznym drobiowym smakiem! 

 

„Pyszny drobiowy pasztet” DROP

Waga: 160 g.

Cena detaliczna brutto: od 1,99 zł do 2,25 zł

Wartości odżywcze: [na 100g] wartość energetyczna 745kJ/178kcal, białko 7,5g,                  węglowodany  4,3g,  tłuszcz  14,5g

Producent: DROP SA

www.drop.pl

Aktualnie firma DROP S.A., jest jednym z największych i najnowocześniejszych przedsiębiorstw branży drobiarskiej w Polsce. Spółka należy do światowej czołówki w produkcji zdrowej i bezpiecznej żywności najwyższej jakości. Produkty DROP S.A. znajdują coraz szersze uznanie wśród konsumentów krajowych
i zagranicznych. Znajduje to potwierdzenie nie tylko w rosnącej sprzedaży na rynku krajowym i zagranicznym, lecz także w licznych nagrodach i wyróżnieniach. Drób będący surowcem do produkcji karmiony jest paszami pochodzenia roślinnego. Procesy produkcyjne są zgodne ze standardami Unii Europejskiej pod względem sanitarnym i technologicznym. Nowoczesne technologie, system zapewnienia bezpieczeństwa żywności
- HACCP, stały nadzór weterynaryjny i wysoko wykwalifikowana kadra, przyczyniają się do powstania wyrobu najwyższej jakości potwierdzonych certyfikatami: BRC, IFS, Halal



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

GutPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »