Gospodarka » Przemysł

Statoil uruchomił nową stację

4 marca br. norweski koncern Statoil otworzył kolejną stację Premium w miejscowości Piasek (gmina Pszczyna, woj. śląskie). Sieć Statoil liczy obecnie 274 stacji w tym: 45 franczyzowych i 43 stacje 1-2-3.

Na nowej stacji zlokalizowanej w miejscowości Piasek, przy ulicy Górnośląskiej (trasa nr 1 - E75) znajdują się cztery dwustronne stanowiska do tankowania, na których dostępne są następujące rodzaje paliw: benzyny - Eurosuper 95, Suprema 95 i Suprema 98 oraz olej napędowy - SupraDiesel.

Stacja sprzedaje również autogaz: Supragaz. Obiekt dysponuje również wydzielonym stanowiskiem do szybkiego tankowania TIR Diesel (120 litrów na minutę). Do dyspozycji kierowców samochodów ciężarowych jest także duży parking.
Na stacji znajduje się całodobowy sklep, w którym klienci mogą zapatrzyć się m.in. w produkty spożywcze, przemysłowe oraz akcesoria do pielęgnacji samochodów. Klienci mogą również skorzystać z myjni automatycznej. Dla kierowców została przygotowana oferta gastronomiczna (kawa, napoje, zimne i ciepłe przekąski).

Stacja Statoil w miejscowości Piasek akceptuje międzynarodowe karty paliwowe Routex, DKV, UTA umożliwiające tankowanie bezgotówkowe oraz karty programu lojalnościowego Premium Club.

Statoil Poland, spółka norweskiego koncernu StatoilHydro, obecna jest w Polsce od 1992 roku. Firma zajmuje się również dostawami lekkiego oleju opałowego oraz gazu płynnego do odbiorców przemysłowych i prywatnych. W swojej ofercie posiada także szeroką gamę środków smarnych, olejów przemysłowych i silnikowych najwyższej jakości.

ap

• DD
    DD 2009-06-25 13:21:58

Niestety ale na Statoil gaz jest kiepski. Po kilkakrotnym tankowaniu i sprawdzaniu jakości rezygnuje z tej stacji. Gaz jest czymś zasyfiony, samochód bardzo słaby. Najlepiej sprawdza się gaz ze stacji Orlen.