Gospodarka » Żywność
Trzy niskokaloryczne dania
1 pęczek rzodkiewek,
1 jabłko,
3 łodygi selera naciowego,
1 czerwona cebula,
1 sałata masłowa,
pół pęczka natki pietruszki,
sok z cytryny, szczypta soli, mielony pieprz.
Przygotowanie:
Warzywa umyć, oczyścić. Rzodkiewki pokroić na plasterki, cebulę i łodygi selera w krążki, natkę pietruszki posiekać. Rozdrobnione warzywa włożyć do salaterki, przyprawić, skropić sokiem z cytryny.
Kalafior z sosem z papryki i razowym tostem
Składniki:
1 kalafior,
1/2 strąka papryki,
1 cebulka,
sól, biały pieprz,
1 łyżeczka oleju.
Przygotowanie:
Kalafior umyć, oczyścić, ugotować. Paprykę i cebulę drobno pokroić, wrzucić na rozgrzany olej i poddusić. Następnie polać tym odcedzonego kalafiora i posypać posiekaną zieleniną.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Gotowane mięso z piersi kurczaka z warzywami
Składniki:
15 dag mięsa z piersi kurczaka,
pęczek włoszczyzny,
brukselka,
sól, pieprz,
1/2 łyżeczki masła.
Przygotowanie:
Włoszczyznę umyć, oczyścić, rozdrobnić. Warzywa ugotować w małej ilości wody, a kiedy będą miękkie, wyjąć, osączyć. Do wywaru włożyć umyte i osuszone mięso, ugotować, wyjąć na talerz, obłożyć warzywami. Na wierzchu położyć kawałek masła.
Nadesłał:
pey
|
Komentarze (0)