Dom » Wnętrza

Twardy orzech do zgryzienia w DNA

Twardy orzech do zgryzienia w DNA
Zobacz więcej zdjęć »
Któż z nas jako dziecko nie był zafascynowany dziadkiem do orzechów? Niezwykłą frajdę sprawiało nam nie tyle jedzenie orzechów, lecz właśnie ich rozłupywanie. Teraz może do tego posłużyć wysokiej klasy dziadek do orzechów włoskiej marki Alessi.

Historia dziadków do orzechów sięga, według różnych źródeł, IV lub III w. p.n.e.  Najstarsze z nich można znaleźć w muzeach na całym świecie, m.in. we Włoszech i we Francji.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Początkowo orzechy łupano za pomocą kamieni, potem używano metalowych dziadków. Największą popularność zyskały jednak drewniane dziadki do orzechów. Sama nazwa pochodzi najpewniej stąd, że produkowane na masową skalę w Niemczech przyrządy do łupania orzechów wyglądem przypominały starego człowieka.

Stalowo-drewniany dziadek do orzechów w kształcie wiewiórki zaprojektował Andrea Branzi, entuzjasta naturalnych form i propagator dbania o środowisko. To idealna propozycja dla osób, które nawet w przedmiotach z pozoru zwykłych potrafią dostrzec dzieło sztuki.

Produkty Alessi we Wrocławiu dostępne są wyłącznie w Galerii DNA przy ul. Grodzkiej 5, otwartej od poniedziałku do piątku w godz. 9-18 oraz w soboty od 12 do 18.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

DNA Gallery
http://dnagallery.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »