Gospodarka » Żywność

Twarożek ziarnisty z Wielkopolski

Twarożek ziarnisty  z Wielkopolski
Zobacz więcej zdjęć »
Produkowany wyłącznie z naturalnych składników twarożek ziarnisty z Kowalewa to zdrowa propozycja na śniadanie. Zaletą serka jest niska zawartość tłuszczu i pełny smak

Twarożek ziarnisty produkowany z wielkopolskiego mleka zawiera mleko odtłuszczone, śmietankę homogenizowaną i sól. Smakiem i zapachem przypomina domowy twarożek, a niska zawartość tłuszczu sprawia, że nadaje się znakomicie także dla tych, którzy narzucają sobie dietę.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Produkcja twarożku ziarnistego ma jak najbardziej przypominać szykowanie domowego twarogu. Mleko jest podgrzewane, zaprawiane, potem ponownie podgrzewane. Po odcieknięciu na chustach twarożkarskich ziarna twarogu zalewane są świeżą śmietaną. To daje twarożkowi ów unikalny zapach i smak, a także odpowiednią zawartość tłuszczu. Spółdzielnia Mleczarska Kowalew – Dobrzyca szczyci się ponad 120-letnią tradycją. Jest znanym w Polsce producentem wyrobów mleczarskich stosującym tradycyjne – te same od lat - receptury. OSM Kowalew – Dobrzyca jest producentem znanego w Wielkopolsce sera smażonego według domowej receptury oraz sera salami i prawdziwego masła extra. Znane także są twarogi i sery żółte. Ostatnie nowości to ser Słowiński (typu szwajcarsko-holenderskiego), Złoty Szwajcar oraz salami light o obniżonej zawartości tłuszczu.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

yari

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »