Firma » Reklama

Ubezpieczenia mieszkaniowe w kampanii Liberty Direct

Liberty Direct - ubezpieczyciel oferujący polisy przez internet i telefon - rozpoczął produktową kampanię reklamową. W emitowanym od 7 marca spocie, oprócz ubezpieczeń komunikacyjnych OC i AC po raz pierwszy promowane są ubezpieczenia mieszkaniowe.

Kreacja kampanii została przygotowana przez Liberty Direct. Produkcją zajął się dom Easy Hell, a za zakup mediów odpowiada MPG. Kampania obejmuje TVP, TVN i Polsat oraz w kanały tematyczne.

Ubezpieczenia mieszkaniowe cieszą się coraz większym zainteresowaniem naszych Klientów. Z tego względu zdecydowaliśmy się na uwzględnienie tego elementu naszej oferty w najnowszej kampanii” - mówi Rafał Karski, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu Liberty Direct. „Najnowszy spot wpisuje się w konwencję dotychczasowych kampanii produktowych opartych na relacjach klientów. Tym razem bohaterką filmu jest kobieta, która kupując pakiet polis komunikacyjnych OC i AC w Liberty Direct zaoszczędziła 300 zł, a ponadto ubezpieczyła w naszej firmie mieszkanie. Z poprzednimi kreacjami kampanię łączy również hasło: „Sprawdzone ubezpieczenie w lepszej cenie" oraz Statua Wolności – symbol Liberty Direct" – dodaje Karski.

Oferta ubezpieczeń komunikacyjnych Liberty Direct obejmuje OC, AC, NNW, Assistance, Ubezpieczenie Szyb. Korzystne stawki polis są dostępne m.in. dzięki systemowi atrakcyjnych zniżek, które obejmują od 10% do 60% zniżki za bezszkodową jazdę, 5% zniżki za jednorazową płatność kartą kredytową, 5% za zakup ubezpieczenia przez internet, a także 50 zł lub 100zł dla osób kupujących polisę w programie „Poleć sprawdzone ubezpieczenie“.10% zniżkę otrzymują ponadto Klienci ING w ramach współpracy bancassurance obydwu intytucji. Dodatkowo Liberty Direct honoruje zniżki z innych towarzystw i przenosi je z  OC na AC. W ramach ubezpieczeń mieszkaniowych firma oferuje natomiast ubezpieczenie wyposażenia, murów, OC oraz Home Assistance. Wszystkie polisy dostępne są w kilku prostych pakietach.
_________________________________________________________________________________
Liberty Direct jest jednym z najszybciej rozwijających się ubezpieczycieli w Polsce działających w systemie bezpośrednim - przez Internet i telefon. W 2009 roku przypis składki brutto towarzystwa wyniósł 87,4 mln PLN. Liczba Klientów firmy przekroczyła 140 tys. Oferta firmy obejmuje szeroki zakres ubezpieczeń komunikacyjnych dla Klientów indywidualnych - OC, AC, NNW, Assistance, Ubezpieczenie Szyb oraz Ubezpieczenia Mieszkaniowe. Jednym z kluczowych elementów strategii firmy jest oferowanie ubezpieczeń w dobrej cenie przy jednoczesnym zachowaniu wysokiej jakości usług w zakresie likwidacji szkód. W rankingu firmy doradczej Hewitt Associates - Najlepszy Pracodawca 2010 – Liberty Direct zajęło drugie miejsce w kategorii małych i średnich firm w Polsce oraz znalazło się pierwszej dziesiątce Najlepszych Pracodawców Europy Środkowej i Wschodniej. Towarzystwo należy do amerykańskiej Grupy Liberty Mutual.
www.libertydirect.pl

Liberty Mutual jest międzynarodową grupą ubezpieczeniową świadczącą kompleksowe usługi w 24 krajach Ameryki, Europy i Azji. Firma działa w Stanach Zjednoczonych od 1912 roku i jest na tamtejszym rynku jedną z największych instytucji ubezpieczeniowych, zajmującą 71 miejsce na liście Fortune 500. Liberty Mutual oferuje pełną gamę produktów ubezpieczeniowych dla Klientów indywidualnych i instytucjonalnych. Jednym z obszarów działalności biznesowej Grupy Liberty Mutual są ubezpieczenia komunikacyjne dla klientów indywidualnych. Od kilkudziesięciu lat grupa prowadzi działalność na rynkach międzynarodowych, w tym również w Europie. Jej produkty dla klientów instytucjonalnych oferowane są niemal na wszystkich rynkach europejskich, natomiast w segmencie klientów indywidualnych grupa Liberty Mutual obecna jest Portugalii, Turcji, Hiszpanii oraz Polsce.
www.libertymutual.com

Liberty Direct