Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Usuwanie cellulitu nowoczesnymi zabiegami

Cellulit – zmora tysięcy kobiet. Problem nie zdrowotny, lecz estetyczny. Niechciane podskórne grudki nadające skórze fakturę łupiny pomarańczy. Często są skutkiem niezdrowego trybu życia, zwłaszcza diety i braku aktywności fizycznej

Czasem jednak cellulit jest skutkiem szybkiej utraty wagi, zmian hormonalnych czy po prostu skłonności dziedzicznych, na które nie ma się wpływu. Zazwyczaj walka z cellulitem w domowym zaciszu jest niezbyt skuteczna i przynosi mierne rezultaty. Preparatami z drogerii można zwalczać pierwsze objawy cellulitu, gdy staje się on bardziej zaawansowany, trzeba wybrać się do gabinetu kosmetycznego.

Obecnie oferta zabiegów antycellulitowych jest bardzo bogata, co wynika z „popularności" tej dolegliwości wśród współczesnych kobiet. Zabiegi te różnią się między sobą działaniem, skutecznością, no i także ceną. Kosmetyczka powinna ocenić stan skóry klientki i doradzić jej, który zabieg będzie najbardziej wskazany, niemniej jednak warto wiedzieć, czego można się spodziewać.

Endermologia

Jest to metoda stosunkowo nowa, ale ciesząca się dużym zainteresowaniem ze względu na bardzo dużą skuteczność. Endermologia to endomasaż wykonywany w podciśnieniu. Aby osiągnąć pożądane rezultaty, należy wykonać serię zabiegów (w zależności od potrzeb od 5 do 12). Dodatkowym plusem jest utrata nadmiernej tkanki tłuszczowej (dzięki zabiegom można schudnąć nawet jeden rozmiar).
Więcej o tej metodzie przeczytasz tutaj: usuwanie cellulitu Tarnów

VelaShape III

To innowacyjne, bezinwazyjne urządzenie dostarczające bezpośrednio do tkanki tłuszczowej wysoką temperaturę powodującą rozbicie komórek tłuszczowych, które następnie zostają naturalnie usuwane z organizmu. Wystarczy wykonać jeden zabieg, choć najlepsze rezultaty widać po kilku tygodniach.

Masaż bańką chińską i masaż manualny

Polecane są w pierwszej fazie pojawiania się cellulitu. Ich działanie polega głównie na poprawie drenażu limfatycznego. Dodatkowo masaże działają relaksująco i redukują napięcie mięśniowe.

Karboksyterapia

Do płytkich warstw skóry precyzyjnie wstrzykiwany jest czysty dwutlenek węgla, co poprawia mikrocyrkulację krwi oraz destrukcję komórek tłuszczowych. Dodatkowo następuje wyraźna poprawa ogólnego stanu skóry.

nataliag