Dom » Wnętrza

Współpraca Plast Team z Grupą LEGO

Plast Team, we współpracy z Grupą LEGO, wprowadza na rynek całkowicie nową linię pojemników do przechowywania, która łączy zabawę i porządek.

Unikalna linia pojemników do przechowywania łączy zabawę i ład. Jest ona oparta na znanym na całym świecie klocku LEGO ®. Jednakże produkty są wydrążone i kiedy usuniemy pokrywę odkrywamy miejsce na zabawki, ubrania, ołówki, papier lub małe klocki LEGO. Zamknięte klocki mogą być wykorzystane do budowy - tak jak oryginalne klocki LEGO.

Ta linia pojemników do przechowywania jest wynikiem bliskiej współpracy Plast Teamu z Grupą LEGO a kształt pojemników jest wiernym odzwierciedleniem kształtu oryginalnego klocka LEGO ®. Wraz z wprowadzeniem tych produktów pojawia się harmonia i porządek w każdym pokoju dziecka lub w dowolnym miejscu w domu. Pudełka-klocki do przechowywania występują w czterech rozmiarach i dwunastu kolorach.

Pudełka-klocki z linii LEGO STORAGE są wierne wartościom Grupy LEGO oraz dostarczają wiele twórczych możliwości. Klocki te można układać jeden na drugim i za ich pomocą aranżować i porządkować przestrzeń w nowy i ekscytujący sposób. Unikalny system przesuwny klocków zapewnia, że dzieci mogą łatwo zdjąć pokrywę i umieścić ją ponownie. Jednocześnie system ten wzmacnia ich konstrukcję.

Linia produktów do przechowywania zawiera również precyzyjnie odtworzoną, ponadwymiarową, kultową główkę LEGO. Figurka spełnia funkcję pojemnika z pokrywką i występuje w dwóch rozmiarach, każdy dostępny jako „chłopiec” lub „dziewczynka”. Mniejszy model głowy może być układany na klockach (pasuje na wypustkę) i może  być jeszcze większym wyzwaniem dla dziecięcej wyobraźni. Końcowy element serii, kosz LEGO Multi, może być wykorzystywany zarówno do przechowywania, jak również jako kosz na odpadki. Ma pokrywę z uchwytem w kształcie główki LEGO.

Sposób na przechowywanie dla rodzin świadomych stylu

Nowa linia produktów do przechowywania oparta jest na jednym z najbardziej rozpoznawalnych produktów – klocku LEGO, dlatego Jacob Andersen, dyrektor generalny firmy Plast Team, która wytwarza i dystrybuuje linie produktów LEGO STORAGE i LEGO LUNCH uważa, że każdy zakocha się w tych wyrobach. "Jesteśmy przekonani, że nowa gama produktów do przechowywania pojawi się w domach w całej Europie. Klocek LEGO to ukochana ikona naszego dzieciństwa, a wiele żywych kolorów i różne rozmiary nowej linii czynią ją idealnym rozwiązaniem do przechowywania różnego rodzaju rzeczy. Oczekujemy, że klocki do  przechowywania znajdą drogę do salonu, pokoju ucznia, sypialni lub tam, gdzie jest bałagan, który wymaga uporządkowania " mówi Jacob Andersen z błyskiem w oku.

Uwaga: Linia LEGO STORAGE pojawiła się wraz z  kampanią promocyjną w sieci COOP, zapoczątkowaną 12 lipca 2010 roku. Później produkty z tej linii będą dostępne w innych sieciach supermarketów, sklepów z zabawkami i sklepów z  artykułami wystroju wnętrz.

www.plast-team.com/LEGO

LEGO, logo LEGO, kształt klocka, wypustek i ludzika są znakami towarowymi grupy LEGO. ©2010 The LEGO Group.

Wyprodukowane przez PLAST TEAM na licencji Grupy LEGO

Więcej informacji:

Kasper Kunckel

Marketing Manager

Plast Team Denmark A/S

Tel. +45 4556 0237

Email: kk@plast-team.com

Torben Roneklint

Head of Information

Monopolet

Tel. +45 2670 5070

E-mail: torben@monopolet.com

LEGO® Lunch utrzymuje w ładzie żywność, już nie pomieszają się więcej warzywa ze słodyczami

Nowa linia LEGO LUNCH utrzymuje żywność w porządku. Wewnątrz dużego pojemnika na lunch mieszczą się mniejsze pudełeczka, gwarantujące, że kawałki jabłka nie zmieszają się z kanapką z tuńczykiem.

W nowych pudełkach LEGO Lunch, zaprojektowanych jak powiększone klocki LEGO, plasterki sera, chleb, batoniki i owoce mogą być pakowane w osobne małe pudełeczka.  Pozwala to na apetyczny lunch, bowiem nie mieszają się smaki żywności. Małe pudełeczka są w dwóch rozmiarach i dziewięciu różnych kolorach; są jak duże pudełko na lunch – wytrzymują pełne wyzwań życie w torbie lub plecaku.

Duży pojemnik na lunch, który mieści w sobie małe pudełeczka, jest dostępny w dziewięciu wesołych kolorach dla chłopców i dla dziewczynek. Specjalne „wycięcia” na bokach ułatwiają otwieranie i zamykanie pojemnika.

LEGO LINCH jest linią wierną zasadom Grupy LEGO i nawet jeżeli nie służy bezpośrednio do zabawy, to LEGO LUNCH pozwala na urozmaicenie i uatrakcyjnienie dzieciom przerwy na lunch w sposób nowy, a jednocześnie już znany.

Seria obejmuje też bidony w kilku kolorach, które utrzymują w świeżości wodę i soki owocowe. Bidony zostaną wprowadzone jeszcze w tym roku.

Uwaga: Linia LEGO LUNCH pojawiła się wraz z  kampanią promocyjną w sieci COOP, zapoczątkowaną 12 lipca 2010 roku. Później produkty z tej linii będą dostępne w innych sieciach supermarketów, sklepów z zabawkami i sklepów z  artykułami wystroju wnętrz.

www.plast-team.com/LEGO

Wyprodukowane przez PLAST TEAM na licencji Grupy LEGO.

k.nizewska@kamodus.pl