Dom » Nieruchomość

Develia rozpoczyna sprzedaż inwestycji Ujeścisko Vita

Develia ponownie poszerza swoją ofertę w Gdańsku o nowe osiedle – Ujeścisko Vita. Powstaną w nim 184 lokale zlokalizowane w pięciu 4-piętrowych budynkach. Zakończenie budowy planowane jest na I kwartał 2024 r.

Ujeścisko Vita to kameralny projekt, który realizowany jest na spokojnym i zielonym gdańskim Ujeścisku, przy ul. Przemyskiej. W ramach inwestycji zaplanowano łącznie 184 mieszkania o dużych możliwościach aranżacyjnych. Lokale zlokalizowane na parterze będą posiadały prywatne ogródki, a te na wyższych kondygnacjach – balkony.

Deweloper przewidział szereg udogodnień dla mieszkańców, takich jak 183 podziemne i naziemne miejsca parkingowe czy 185 komórek lokatorskich. Zadbano również o atrakcyjną przestrzeń wspólną – w obrębie osiedla zostanie zaaranżowany teren rekreacyjny z dużą ilością zieleni i placem zabaw dla najmłodszych. Cały kompleks zostanie objęty całodobowym monitoringiem, aby zapewnić jak najwyższe standardy bezpieczeństwa i poczucie prywatności na co dzień.

Lokalizacja Ujeścisko Vita pozwala cieszyć się zarówno urokami życia w mieście, jak i wypoczynkiem w otoczeniu natury. Do centrum Gdańska będzie można sprawnie dojechać dzięki nowopowstającej linii tramwajowej Nowa Warszawska. Na wygodę codziennego życia mieszkańców wpłyną także znajdujące się w pobliżu osiedla szkoły, przedszkola czy sklepy i punkty usługowe. Inwestycja usytuowana jest w sąsiedztwie wielu ciekawych miejsc rekreacji, m.in. wieży widokowej Kozacza Góra z rozległym parkiem i placem zabaw dla dzieci, wybiegiem dla psów, licznymi alejkami spacerowymi oraz bardzo dobrze rozwiniętą infrastrukturą rowerową.

Osiedle Ujeścisko Vita zaprojektowaliśmy w taki sposób, aby jak najlepiej odpowiadało na zróżnicowane potrzeby i oczekiwania mieszkańców. Inwestycja łączy w sobie zarówno zalety życia poza miastem, w sąsiedztwie natury, jak i wygodę mieszkania blisko centrum, z łatwym dostępem do jego udogodnień – mówi Andrzej Oślizło, prezes zarządu Develia S.A.

Ceny zaczynają się już od 10 tys. zł  za metr kwadratowy.

Develia, która w tym roku obchodzi 15-lecie działalności, to jeden z największych deweloperów w Polsce. Firma zrealizowała 38 osiedli, składających się w sumie ze 106 etapów inwestycyjnych – to ponad 14 tys. mieszkań o powierzchni przeszło 760 tys. m kw. Dzięki bogatemu doświadczeniu i kadrze wysokiej klasy specjalistów Develia dostarcza swoim nabywcom nieruchomości mieszkaniowe o niezmiennie najwyższej jakości.

mskala@tauber.com.pl