Dom » Wnętrza

Harmonia stylu na Światowym Forum w Krynicy!

W Krynicy odbyło się XIX Forum Ekonomiczne pod hasłem "Solidarność europejska. 20 lat po rewolucji". W największym w 17-letniej historii Forum wzięła udział rekordowa liczba ludzi - co najmniej 1 900 osób z Europy, USA, Azji i Bliskiego Wschodu.

Wśród zaproszonych gości pojawili się nie tylko politycy, naukowcy i biznesmeni, ale również działacze organizacji pozarządowych oraz dziennikarze.

„Forum Ekonomiczne to jedyna tak prestiżowa impreza w Polsce, której towarzyszy bardzo bogaty program. Tym bardziej cieszy nas fakt, że w tym roku to właśnie nasza firma miała zaszczyt wziąć udział w organizacji Światowego Forum, zapewniając wygodę oraz komfort wielu znakomitym gościom. Wybrana przez organizatorów elegancka kolekcja Mahakaria pochodząca z dalekiego wschodu, wkomponowała się w wystrój Forum, a niepowtarzalne wzornictwo naszych mebli podkreśliło jego rangę." - mówi Małgorzata Kasińska, Prezes Zarządu firmy OPUS-M Sp. z o.o.

Jednym z ważniejszych tematów podczas tegorocznego Forum Ekonomicznego było bezpieczeństwo energetyczne oraz projekt Partnerstwa Wschodniego. W sumie w Krynicy odbyło się 130 debat w 12 blokach tematycznych - oprócz energetyki i polityki wschodniej poruszone zostały również problemy związane z makroekonomią, biznesem i zarządzaniem, nauką oraz kulturą.

„Forum Ekonomiczne odniosło ogromny sukces. Odbyło się wiele ważnych i ciekawych rozmów. Uczestnicy spotkania zwracali uwagę na miłą atmosferę, której sprzyjały zarówno niepowtarzalne krajobrazy Krynicy jak i oryginalny wystrój wnętrza. Rozmowy w wygodnych, stylowych fotelach dowiodły, że dyskusje przedstawicieli różnych dziedzin są niezbędnym elementem rozwoju społeczeństw, a na opinie i najważniejsze decyzje mają wpływ nie tylko politycy, ale także wybitni specjaliści świata kultury, nauki oraz dziennikarze." - dodaje Małgorzata Kasińska, Prezes Zarządu firmy OPUS-M Sp. z o.o.

Źródło: OPUS-M Sp. z o.o., www.opusmeble.pl

Aneta Kazanowska