Gospodarka » Żywność

Hortex poleca tradycyjne polskie smaki

W tradycji polskiej kuchni zupa jest zwykle pierwszym daniem obiadu. Kojarzy się z domem, ciepłym posiłkiem i rodzinną atmosferą. Najnowsze produkty firmy Hortex: Kapuśniak z kiszonej kapusty i Grochówka z boczkiem to sposób, aby na co dzień przywołać i zatrzymać tradycyjny smak w każdej kuchni.

Może się wydawać, że przygotowanie tradycyjnych polskich zup, takich jak grochówka czy kapuśniak wymaga od nas dużego nakładu pracy.  Wbrew pozorom, nie musimy poświęcać aż tak dużo czasu na ich przyrządzenie. Chcąc zjeść zupę o prawdziwie domowym smaku, warto sięgnąć po najnowszą ofertę zup Hortex. Dla wszystkich wielbicieli tradycyjnych, polskich smaków firma Hortex przygotowała dwie nowe zupy Kapuśniak z kiszonej kapusty i Grochówkę z boczkiem, które stanowią doskonałą propozycję na zdrowy, szybki i niezwykle smaczny  posiłek.

Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex to pożywna zupa, należąca do jednych z najpopularniejszych  polskich smaków. Zawarta w niej kiszona kapusta i wędzony boczek sprawiają, że zupa ma prawdziwie domowy smak i aromat.

Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex składa się z najwyższej jakości warzyw: ziemniaków, kwaszonej kapusty, marchwi, cebuli, pietruszki, selera i wędzonego boczku. Ta pyszna tradycyjna zupa, zadowoli gusta wszystkich amatorów polskich smaków i nie tylko.

Grochówka bez wątpienia należy do kanonu polskich zup. Grochówka z boczkiem Hortex to kompozycja doskonałej jakości warzyw: łupanego grochu, ziemniaków, marchwi i cebuli. Charakterystycznego, intensywnego smaku nadaje zupie zawarty w niej wędzony boczek. Wyjątkowy aromat Grochówki z boczkiem Hortex zgromadzi przy stole całą rodzinę, która będzie rozkoszować się smakiem tradycyjnej, pożywnej zupy.

Zupy Hortex przygotujemy już w niecałe 20 minut! W szybki i prosty sposób otrzymamy pożywny, ciepły i aromatyczny posiłek.

Wyśmienity smak Kapuśniaku z kiszonej kapusty i Grochówki z boczkiem Hortex to wynik odpowiednio dobranych, najlepszej jakości składników.

Produkty marki HORTEX zawierają wyłącznie starannie wyselekcjonowane, najwyższej jakości warzywa i owoce  zamrożone tuż po zbiorach, dzięki czemu przez cały rok pozostają świeże i pełne składników odżywczych.

Sugerowana cena detaliczna: ok. 4,46 zł.

Kontakt prasowy:

Sigma International

Katarzyna Pietrzak, katarzyna.pietrzak@sigma.com.pl,

tel. 022 628 05 93 - 100

Małgorzata Jankowska, malgorzata.jankowska@sigma.com.pl, tel. 022 628 05 93 - 253

malgosiasigma