Dom » Budownictwo

JULA najemcą w Ozimska Park w Opolu

REDKOM Development podpisał umowę najmu powierzchni ze szwedzką siecią multimarketów dla majsterkowiczów, profesjonalistów i wszystkich osób aktywnych - JULA.

Otwarcie odnowionego obiektu zaplanowane jest na IV kwartał br.

- To niezwykle dobra wiadomość, że JULA dołączyła do najemców Ozimska Park. Tym bardziej, że będzie to pierwszy sklep sieci w mieście i województwie. Już pod koniec bieżącego roku mieszkańcy będą mogli zrobić w nim zakupy. Jednocześnie prowadzimy zaawansowane rozmowy z kolejnymi firmami zainteresowanymi najmem powierzchni handlowej w Ozimska Park – zaznacza Łukasz Komierowski, prezes REDKOM Development.

Jula, to szwedzka sieć multimarketów, istniejąca na rynku od 1979 roku, a w Polsce od ponad 10 lat. Jula oferuje klientom szeroką i starannie dobraną gamę produktów do domu, ogrodu czy garażu. Ponadto w asortymencie JULA znajdą się produkty RTV i AGD, odzież robocza oraz wiele akcesoriów dla osób aktywnie spędzających czas m.in. wędkując, wędrując czy jeżdżąc na rowerze. Jula to sklepy dla praktycznie myślących klientów. Produkty Jula cechuje wysoka jakość i przystępne ceny.

- Otwierając Jula w Ozimska Park otwieramy tym samym nasz pierwszy sklep w województwie opolskim. Dzięki tej lokalizacji nasza sieć obejmuje kolejną ważną część południowo-zachodnich regionów kraju. Niezmiernie się cieszymy, że nasz dwudziesty multimarket w Polsce zaoferuje swoje produkty właśnie mieszkańcom Opola i okolic.  Wiemy, że cieszą się one wielką popularnością, a jednym z powodów są nasze marki własne, których jakość nie ustępuje tym najbardziej znanym, przy czym cenowo są bardzo atrakcyjne w porównaniu do innych produktów dostępnych na rynku. Dodatkowo nasza sieć unika korzystania z pośredników i kupuje bezpośrednio u producentów, co również znajduje odzwierciedlenie w naszych cenach – mówi Arnold Brzeziński, Country Operational Manager Jula Poland.

Całkowita powierzchnia najmu po przebudowie parku handlowego wyniesie blisko 18 000 mkw, z miejscem na działalność dla ponad 30 punktów handlowych i usługowych. Wśród firm, które wynajęły już przestrzeń w Ozimska Park, jest m. in. niemiecka sieć spożywcza Kaufland oraz polska marka odzieżowa Sinsay. Na terenie obiektu znajdzie się też wydzielona powierzchnia pod strefę gastronomiczną. Pomiędzy budynkami parku stworzony zostanie z kolei pasaż pieszy, który zachęci do spędzania czasu z rodziną i przyjaciółmi nie tylko na zakupach

Ozimska Park zlokalizowany jest przy ul. Ozimskiej 72, w centrum stolicy województwa opolskiego.

Generalnym Wykonawcą inwestycji jest Daldehog. Za wynajem powierzchni odpowiada Mallson oraz JLL, natomiast za nadzór nad komercjalizacją - Scallier.

Sylwia Majcher