Firma » Biznes

Markety E. Leclerc i Polomarket zaoferują możliwość umycia samochodu

Kosztem czterech milionów złotych powstanie w 2010 roku pierwszych osiem myjni bezdotykowych przy marketach sieci E. Leclerc i Polomarket. Myjnie wybuduje Carwash Investment (CWI), spółka, która do końca 2010 roku planuje uruchomić w Polsce ponad 150 myjni bezdotykowych pod marką TURBOmyjnie.

Umowa pomiędzy Carwash Investment, a siecią E.Leclerc została podpisana w sierpniu, natomiast z siecią Polomarket we wrześniu 2009 roku. W pierwszym etapie współpracy umowy dotyczą łącznie ośmiu lokalizacji. Strony nie wykluczają rozszerzenia umów na inne lokalizacje. Obie sieci posiadają łącznie 294 markety w Polsce.

Na terenach należących do marketów powstaną trzystanowiskowe myjnie, które zarówno w zimie, jak i w lecie będą mogły obsługiwać nawet 180 samochodów na dobę. Ich klienci będą mogli umyć samochody za ok. osiem zł, co stanowi o połowę niższą cenę niż w przypadku myjni automatycznych. Dla klientów E.Leclerc pierwsza myjnia powstanie w Bełchatowie, a klienci Polomarket będą mogli po raz pierwszy skorzystać z usług TURBOmyjni w Inowrocławiu.

Podpisanie umowy z sieciami Polomarket i E.Leclerc to kolejna część procesu rozwoju myjni bezdotykowych tworzonych w naszym systemie. Liczba 36 umów podpisanych w okresie jedynie trzech miesięcy pokazuje, że zainteresowanie tego typu usługami jest dużo większe, niż mogliśmy przypuszczać. W tej sytuacji możemy liczyć na zainteresowanie ponad 200 partnerów sieci do końca 2010 r. z zakładanych dotychczas 150 - mówi Adrian Grandke, prezes zarządu Carwash Investment.

Podpisanie umów pomiędzy Carwash Investment, a Polomarket i E.Leclerc to dobra informacja nie tylko dla klientów marketów, ale także dla osób, które szukają sposobu na inwestycje. Carwash Investment planuje wybudowanie w oparciu o system partnerski ponad 150 myjni bezdotykowych w Polsce, a zainteresowanym osobom pomaga zdobyć nawet 80 proc. środków na ich wybudowanie. W okresie jedynie trzech miesięcy od rozpoczęcia działalności firma Carwash Investment podpisała już 35 umów na budowę myjni. Pierwszy obiekt pod szyldem TURBOmyjnia powstanie w PiekarachŚląskich na przełomie listopada i grudnia 2009 roku.

Carwash Investment Sp. z o.o. jest firmą koncentrującą swe działania na rozwoju sieci partnerskiej nowoczesnych, bezdotykowych myjni samochodowych we wszystkich regionach Polski. Oferuje Inwestorom możliwość skorzystania z kompleksowej oferty Partnerskiego Systemu Carwash Investment, który pozwala na stworzenie i rozwój własnego biznesu opartego na sprawdzonych rozwiązaniach i produktach jednego z największych producentów myjni w Europie.

ap