Rozrywka i wypoczynek » Sport

realme partnerem Igrzysk Europejskich Kraków-Małopolska 2023

Od 21 czerwca do 2 lipca na terenie południowej Polski odbędzie się trzecia edycja Igrzysk Europejskich. Marka realme ma przyjemność ogłosić, że została partnerem tego największego w Europie wydarzenia sportowego 2023 roku.

Tegoroczne Igrzyska Europejskie będą ważnym krokiem dla sportowców z Europy na drodze do Igrzysk Olimpijskich. Rywalizacja toczyć się będzie w 29 dyscyplinach, a wiele konkurencji odbywać się będzie w randze mistrzostw Europy i/lub kwalifikacji do Igrzysk Olimpijskich w Paryżu w 2024 r. W zmaganiach weźmie udział ponad siedem tysięcy zawodników z ponad 48 krajów.

Głównym ośrodkiem wydarzenia będzie Kraków, jednak walka o medale odbędzie się także w innych lokalizacjach, m.in. w: Chorzowie, Krynicy-Zdroju, Nowym Targu, Rzeszowie, Wrocławiu czy Zakopanem. Nowymi dyscyplinami na tegorocznych Igrzyskach Europejskich będą m.in.: breakdance, kajakarstwo górskie, kickboxing, padel czy skoki narciarskie.

W ramach współpracy marka realme będzie widoczna w szerokiej gamie punktów oudoorowych oraz eksponowana na bandach, telebimach i nośnikach reklamowych, które znajdą się w wielu miejscach zmagań sportowców podczas Igrzysk Europejskich 2023.

Bardzo się cieszymy, że marka realme została naszym partnerem. To nowoczesna firma, słynąca z wyznaczania trendów i dostarczania młodym ludziom niezapomnianych emocji, poprzez wyjątkowe produkty technologiczne. Jej wartości pokrywają z tymi, które promują Igrzyska Europejskie – chcemy łączyć ludzi poprzez wspólne przeżywanie wyjątkowych chwil – powiedział o współpracy prezes Komitetu Organizacyjnego Igrzysk Europejskich, Marcin Nowak.

Firma realme wraz z organizatorami Igrzysk Europejskich 2023 gorąco zachęcają wszystkich kibiców oraz fanów sportu do śledzenia czołowych sportowców Europy i już dziś zapraszają do udziału w ceremonii otwarcia, która odbędzie się 21 czerwca o godzinie 20:30 na Stadionie Miejskim im. Henryka Reymana w Krakowie. Nastąpi wtedy zapalenie olimpijskiego znicza z Ogniem Pokoju, a także widowiskowy przemarsz zawodników. Ceremonię uświetnią także występy gwiazd muzyki. Dla widzów zagrają m.in. Roxie Węgiel, Zakopower, T. Love oraz Golec uOrkiestra.

Havas.PO