Firma » Reklama

Sezon polowań rozpoczęty

Do Bytomia zawitało stado różowych flamingów. Nie straszny im mróz, śnieg i ciekawscy mieszkańcy miasta. W ten nietypowy sposób największa w mieście galeria handlowa świętuje sezon wyprzedaży. Niezłą okazję w Agorze Bytom można upolować jeszcze do ... końca stycznia.

Pierwsze doniesienia o stadzie flamingów w centrum Bytomia pojawiły się już drugiego stycznia. Ptaki najbardziej upodobały sobie ulicę Dworcową w Bytomiu. Początkowo bytomianie doliczyli się aż szesnastu różowych ptaków. Zwierzęta nie są płochliwe, dobrze znoszą niskie temperatury i nie wymagają dokarmiania.

Stado flamingów spacerujących po miejskim deptaku to kolejna nietuzinkowa kampania promująca największą galerię handlową Bytomia. Agora Bytom kojarzona jest z nietypowymi działaniami w przestrzeni miejskiej, które mają skłaniać do interakcji, zastanawiać, ale też bawić przechodniów. Do tej pory Agora Bytom zaaranżowała filmowy przystanek, gdzie zamiast ławki podróżni mogli usiąść w prawdziwym kinowym fotelu. Był też kawiarniany stolik w centrum miasta z kawą i herbatą dla przechodniów oraz latarnia zamieniona w boisko do gry w koszykówkę.

- Berlin ma swoje kolorowe niedźwiedzie, Warszawa miała swego czasu jelenie, w Bytomie zagościło teraz stado różowych flamingów - mówi Hanna Petters-Kaczmarska z Agory Bytom. - W ten nietypowy sposób świętujemy sezon na wyprzedaż i dodajemy kolorów miastu. Okazuje się, że flamingi polubiły dobry klimat Bytomia.

Największa miejska galeria handlowa w Bytomiu została otwarta 15 listopada. Liczy ponad 70 sklepów z różnych branż, w tym najbardziej rozpoznawalnych marek. Dysponuje ponad 800 miejscami parkingowymi.

Profitcomms