Gospodarka » Żywność
Świdnickie przysmaki z włoskim aromatem O`Ccaffe
Zobacz więcej zdjęć » |
Sernik Świdnicki to jedno z prostszych do upieczenia a za razem doskonałych w smaku ciast. Podstawą Sernika Świdnickiego oprócz oczywiście sera są bakalie, to one nadają mu niepowtarzalnego smaczku i aromatu. Aby upiec ciasto potrzebny jest „Świdnicki” cukier waniliowy i proszek do pieczenia a podstawowym bakaliowym dodatkiem są „Świdnickie” rodzynki i wiórki kokosowe.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Składniki: 1,25 kg sera mielonego, 25 dag cukru, 3-4 jajka, 3 szklanki mleka surowego, 4 łyżki oleju, 2 budynie bez cukru, cukier waniliowy Świdnicki, sok z 1/2 cytryny, wiórki kokosowe i rodzynki Świdnicki,
Przygotowanie: Utrzeć żółtka z cukrem, dodać cukier waniliowy, olej i sok z cytryny, dodając po łyżce utrzeć ser z masą, budynie rozmieszać z mlekiem i dodać do masy, wsypać rodzynki. Zagnieść cienką warstwę kruchego ciasta. Masę serową wyłożyć na ciasto. Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni C. Około 10 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na sernik pianę z białek ubitą z 2-3 łyżkami cukru i wymieszaną z wiórkami kokosowymi. Zapiec około 10-15 minut.
Kiedy ciasto ostygnie, podaj je z aromatyczną włoską kawą O`Ccaffe Gran Caffe Espresso. Mielona kawa O’Ccaffe Gran Caffe to oryginalna włoska kawa, najwyższej jakości o silnym aromacie i głębokim smaku. Wspaniale podkreśli on smak Świdnickiego sernika a zimowy wieczór pozostanie na długo we wspomnieniach domowników i gości.
Nadesłał:
PR Solution
|
Komentarze (0)