Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Sztuczki firmy Viessmann

W ramach programu „Adventure Club 2009” firma Viessmann przygotowała dzieciom cyrkowe emocje. Pod okiem mistrzów z Cyrku Korona, w Korczycach, w sercu Jury Krakowsko- Częstochowskiej, najmłodsi przez kilka dni poznawali tajniki sztuki cyrkowej.

Druga tegoroczna edycja Viessmann Adventure Club 2009 była zarezerwowana dla maluchów. Pod hasłem Vitoset Children Emotion, w dniach 25-28 czerwca, dzieci spędziły kilka dni w uroczych zakątkach Jury Krakowsko- Częstochowskiej. Miejsce dotychczas kojarzone ze wspinaczką, przez kilka dni zostało opanowane przez mistrzów i adeptów sztuki cyrkowej.

Pod okiem instruktorów, akrobatów i magików z cyrku Korona, dzieci zostały wtajemniczane w kolejne stopnie wiedzy tajemnej. Najmłodsi mogli nie tylko z zachwytem oglądać pokaz cyrkowych umiejętności, ale sami brać w nich udział. Dzieci uczyły się akrobacji na trapezie, na szarfach, jazdy na monocyklu, żonglerki, a także sztuczek z hula hop i na trampolinie. Dzieci miały możliwość wybrania dyscypliny, w której chciały się specjalizować, aby później zaprezentować zdobyte umiejętności na występie finałowym.

Oprócz intensywnych, pełnych energii i radości zajęć akrobatycznych, najmłodsi uczestniczyli w balach cyrkowych, bawiąc się w rytm największych hitów muzycznych. Tematyka bajkowa balu, postacie z kreskówek, a także klauni malujący buzie sprawiały, że dzieci chętnie wyrywały się do tańca i śpiewania. Maluchy uczyły się również układów choreograficznych, które były świetną zabawą, a także okazją do integracji.

Dodatkową atrakcją był wodzirej, który nie tylko czuwał nad dobrym poziomem imprezy, ale również przygotował dzieciom mnóstwo konkursów. Aby móc podpatrzeć swoich mistrzów cyrkowych w akcji, artyści cyrku Korona przygotowali dzieciom specjalny pokaz cyrkowy, a także występ Sneak'a - finalisty programu „Mam talent". Dzięki temu dzieci mogły się lepiej przygotować do kulminacyjnego momentu, jakim był ich występ.

Ostatniego dnia, młodzi cyrkowcy wystąpili w pełnym rynsztunku przed swoimi rodzicami. Dzięki temu nie tylko maluchy były zadowolone, ale również rodzice, którzy byli dumni ze swoich małych cyrkowców. Vitoset Children Emotion zapewnił nie tylko dzieciom, ale i rodzicom mnóstwo emocji i okazji do obserwacji talentów akrobatycznych swoich pociech.

Tyskacz