Firma » Finanse

Szybka pożyczka odpowiednia do potrzeb

Elastyczne pożyczki są dużo mniej dostępne, niż może się to wydawać po obejrzeniu paru reklam. Owszem – zaciągnięcie pożyczki przez Internet nie jest trudne, ale zwykle o elastyczności w takim przypadku nie ma co marzyć. Jak powinny działać szybkie i elastyczne pożyczki?

Decyduj o tym, o czym możesz

Warunki, na jakich udzielane są szybkie pożyczki, zależą w praktyce od tego, jakie informacje klient przekaże pożyczkobiorcy. Poszczególne firmy pożyczkowe mają bardzo różne zasady przyznawania pożyczek i ich znajomość jest niezbędna, aby wybrać najlepszą ofertę. Wprawdzie pożyczkobiorcy praktycznie nigdy nie mają możliwości negocjacji ceny pożyczki, ale zawsze mają bardzo duży wybór, jeśli chodzi o pożyczanie z różnych firm.

Najszybsze pożyczki

Najszybciej można dostać pożyczkę w takiej firmie, która od swojego klienta nie wymaga żadnego potwierdzenia dochodów, a najwyżej oświadczenia. Ogólnie rzecz biorąc, im mniej trzeba sprawdzać, tym łatwiej o pożyczkę przez Internet - bez BIK, bez zaświadczeń, kiedy wystarczy tylko dowód albo przelew ekspresowy, pożyczkę można dostać praktycznie od ręki. Niestety ma to swoje konsekwencje, co najlepiej widać po cenach - im mniej pożyczkodawca wie o kliencie, tym gorszy wariant oprocentowania przyjmuje. Tam, gdzie jest taniej, musi być wolniej.

Najtańsze pożyczki pozabankowe

Najtańsze pożyczki pozabankowe można uzyskać w firmach, które mają politykę bardzo zbliżoną do bankowych polityk kredytowych. Jeśli do uzyskania kredytu trzeba dostarczenia zaświadczeń od pracodawcy, a nie tylko spełnienia kilku wymogów formalnych, a kredytobiorca, na razie tylko potencjalny, zostanie zweryfikowany w rejestrze dłużników i BIK, to pożyczkodawca może obniżyć cenę pożyczki. Teoretycznie bowiem w takim przypadku ryzyko, jakie ponosi firma pożyczkowa, jest niższe. Czy jednak tak to działa w praktyce? Firm pożyczkowych, które działają w ten sposób, stawiając swoim klientom dość wysokie wymagania, nie ma zbyt wiele, a o pożyczkę tam wcale nie jest łatwo.

Szybka pożyczka na odpowiednią kwotę

Pożyczkodawcy pozabankowi dość dowolnie kształtują dolna i górną granice wysokości pożyczki. Najczęściej minimalna kwota pożyczki to 50 lub 100 złotych, a górna około 10000 zł. Należy jednak pamiętać, że pierwsza pożyczka jest swego rodzaju testem - większość pożyczkodawców stopniowo zwiększa maksymalną kwotę pożyczki, zaczynając od kwot stosunkowo niskich. To ma ich uchronić przed większymi stratami z tytułu niespłaconych pożyczek, ale warto spojrzeć na ten mechanizm również jako swego rodzaju hamulec dla pożyczkobiorców, którzy, mogąc ubiegać się tylko o niższą kwotę pożyczki, nie będą mogli zadłużyć się ponad miarę. Przed wzięciem pierwszej lepszej szybkiej pożyczki gotówkowej, warto sprawdzić wszystkie dostępne oferty szybkich pożyczek przez Internet np. na stroni:

Pożyczka z odpowiednim terminem

Termin, na jaki udzielana jest pożyczka, wpływa na jej koszt, dlatego większość pożyczkodawców zostawia swoim klientom może nie pełną swobodę, ale przynajmniej możliwość wyboru spośród kilku opcji. Pożyczkobiorca ma wtedy wrażenie, że kontroluje lepiej swojej finanse, a jednocześnie może w pewnym stopniu zoptymalizować koszt pożyczki. To sprawa równie ważna, jak wybór kwoty, bo w przypadku szybkich pożyczek często problemem nie jest wysokość zadłużenia, ale jego termin. Wybierać więc należy rozsądnie, nigdy na styk i zawsze z bezpiecznym zapasem, żeby później nie trzeba było dopłacać jeszcze więcej do i tak niezbyt korzystnej cenowo chwilówki.

Podsumowanie

Szybką pożyczkę można wziąć praktycznie w dowolnym momencie i bez zbędnych formalności, ale to nie zwalnia pożyczkobiorcy z obowiązku weryfikacji ofert i wyboru najkorzystniejszej. Oczywiście ocena zawsze będzie subiektywna, ale warto postarać się odszukać taką ofertę, która będzie najbliższa konkretnym oczekiwaniom.

Kredyty gotówkowe bez zaświadczeń o zarobkach

~Wojciech 2019-07-15 06:49:17

Najlepsze pożyczki mają na: get-money.pl - na dowód, bez zaświadczeń i od ręki pożyczkę można wziąć a gotówkę otrzymać przelewem na konto lub można odebrać sobie na Poczcie.

get-money.pl - gotówka dla każdego!

~Bolo 2019-03-23 11:28:24

Szybka pożyczka tutaj - biurotlumaczenia.pl ja zasięgnąłem porady i otrzymałem natychmiast pożyczkę.

~Kśka 2017-06-16 17:15:07

Znalazłam w sieci szybką pożyczkę w kwocie 6000 zł za darmo na 30 dni. Po weryfikacji firma przyznała mi 4500 zł pożyczki za którą nic nie będę musiała zapłacić, jeśli oddam pieniądze w terminie.

Jeśli szukasz szybkiej pożyczki, polecam zajrzeć na stronę get-money.pl

~Dorota 2015-10-09 16:55:02

Pod tym adresem jest pożyczka dla kobiet i właśnie mnie ta oferta zainteresowała - get-money.pl