Firma » Finanse

Wiosenne kredyty mieszkaniowe u: doradcy finansowego

Kupić mieszkanie lub wybudować dom to marzenie tysięcy rodzin. Kompletną pomoc w znalezieniu niekonwencjonalnego kredytu mieszkaniowego również dla młodych małżeństw z programu „Rodzina Na Swoim” oferuje Dom Kredytowy NOTUS, którego doradcy finansowi są do Państwa dyspozycji.

Apetyt na mieszkanie zostanie zaspokojony już po pierwszym spotkaniu z doradcą finansowym. Po przedstawieniu mu sumy, jaką chcemy pożyczyć z banku na zakup nieruchomości, sprawdzi on w pierwszej kolejności, zdolność kredytową i od razu dowiemy się czy jako kredytobiorca, mieścimy się w zakresie sumy, którą mamy zamiar pożyczyć.

Następnie doradca zawalczy o najtańszy kredyt hipoteczny w kilku bankach. Własne wyniki przedstawi w formie zrozumiałej dla każdego, na arkuszu papieru ze wskazaniem banków z najniższą ratą kredytową w różnych walutach. Wszelkie niezrozumiałe zagadnienia rzeczowo wyjaśni.

Propozycje kredytowe, można zabrać do domu i na spokojnie zastanowić się, którą opcję wybrać. Czy w EURO, PLN a może innej walucie?

Obecnie, rata kredytu hipotecznego na kwotę 300 000 zł rozłożonego na 30 lat w najtańszych ofertach bankowych w ING Banku Śląskim w PLN wynosi około 1 350 zł, natomiast w Deutsche Banku PBC S.A. w EURO 1 096 zł. Różnica to 250 zł/mc. Trzeba, więc przemyśleć opcję walutową, w jakiej zostanie wzięty kredyt. Należy również wziąć pod uwagę, że w ING Banku Śląskim przy 10% wkładu własnego a w Deutsche Banku PBC S.A dopiero przy 20%, otrzymamy zniżki w postaci stawki „0% prowizji” lub obniżonej marży, co sprawi, że rata kredytowa będzie jeszcze niższa.

Propozycje kredytowe banków zmieniają się jak w kalejdoskopie. W każdym miesiącu miejsca na podium przewartościowują się. W domu kredytowym, dowiesz się, w którym banku aktualnie otrzymać można najatrakcyjniejszy kredyt hipoteczny.

Zawiłości kredytowych oraz możliwości związanych ze skredytowaniem zakupu mieszkania jest, więc dużo. By zapoznać się ze szczegółami ofert bankowych, których na rynku jest bardzo dużo, oraz uzyskać bezpłatną pomoc jednego z doradców finansowych, umówić się Państwo mogą na niezobowiązujące spotkanie w jednym z biur przez Internet.

Wszystkich doradców finansowych: Expander, Open Finance, Gold Finance, Dom Kredytowy NOTUS, oraz wiele innych banków, znajdą Państwo na stronie: Kredyty mieszkaniowe

Doradca finansowy otworzy również drogę do własnego mieszkania, młodym małżeństwom, które mieszczą się w kryteriach rządowego programu dopłat „Rodzina na Swoim”. To już ostania szansa dla młodych ludzi, którzy weszli w dorosłe życie, założyli rodziny, na zdobycie dużych pieniędzy poprzez kredyt mieszkaniowy. Program Rodzina na Swoim trwa tylko, do 2012 r. Jednak nie ma, co liczyć, że osoby, które na samym końcu będą składać wnioski, załapią się na kredyt z dopłatą nawet 100 tys. zł, jeśli koszt 1m2 nie przekroczy limitu.

W kalkulatorze kredytowym można poznać wysokość raty miesięcznej już z uwzględnioną dopłatą. Nikt nie działa skuteczniej niż doradca finansowy.

Niestandardowa usługa, doradztwa finansowego jest bardzo pomocna przy wyborze kredytu - banku, oraz załatwieniu wszelkich formalnościach z tym związanych.

Kredyty gotówkowe bez zaświadczeń o zarobkach