Firma » Praca

Zmiany w zespole komunikacji BRE Banku

1 października nastąpiły zmiany w zespole komunikacji BRE Banku. Dyrektorem obszaru komunikacji i strategii marketingowej została Paulina Rutkowska, będzie ona nadal odpowiedzialna za spójność działań biur prasowych Grupy BRE. Obowiązki rzecznika prasowego przejął Roman Jamiołkowski.

Departament Komunikacji i Strategii Marketingowej będzie zajmował się koordynacją polityki komunikacyjnej BRE Banku i zarządzaniem marką Grupy BRE. Do zadań nowoutworzonego departamentu będzie należała również współpraca z Fundacją BRE Banku, sponsoring, społeczna odpowiedzialność biznesu oraz obszar public affairs.

W związku z objęciem przez Paulinę Rutkowską stanowiska dyrektora Departamentu Komunikacji i Strategii Marketingowej obowiązki rzecznika prasowego Banku przejmie Roman Jamiołkowski, dotychczas koordynujący pracę wydziału komunikacji i CSR. Rutkowska będzie nadal odpowiedzialna za spójność działań wszystkich biur prasowych Grupy BRE.

Zastępcą rzecznika prasowego jest Piotr Rutkowski, były dziennikarz „Gazety Giełdy Parkiet", który w czerwcu 2009 r. dołączył do BRE Banku. Współpracą z mediami w zespole ds. komunikacji zewnętrznej zajmuje się również Monika Najdrowska.

Paulina Rutkowska jest związana z Grupą BRE Banku od 2003 r. Zaczynała jako specjalista PR, potem była rzeczniczką prasową mBanku. 1 kwietnia 2007 przeszła do BRE Banku obejmując analogiczne stanowisko i koordynując działania komunikacji wewnętrznej i zewnętrznej.

Paulina Rutkowska jest absolwentką Warwick University w Wielkiej Brytanii, gdzie ukończyła studia International Business with German Studies, połączone z praktyką w krajach niemieckojęzycznych (Niemcy i Szwajcaria). Studiowała również na Hochschule St.Gallen w Szwajcarii i Shiller International University w Heidelbergu w Niemczech w dziedzinie Dyplomacji i Współpracy Międzynarodowej. W 2008 roku ukończyła podyplomowe studium na kierunku: Public Relations i Strategicznego komunikowania w firmach w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.

Roman Jamiołkowski związany jest z Grupą BRE Banku od maja 2008 roku. Wcześniej pracował w British American Tobacco w Warszawie i Brukseli, gdzie był odpowiedzialny za Corporate and Regulatory Affairs, Public Affairs, i CSR. Pracował również w Loży Dolnośląskiej Business Center Club i przy Dolnośląskim Forum Politycznym i Gospodarczym. Ukończył Gospodarkę Narodową na Akademii Ekonomicznej im. O. Langego we Wrocławiu.

ap