Motoryzacja » Jednoślady

Czas wyruszyć bezpiecznym rowerem!

Wiosna i lato to okres aktywnego spędzania czasu na rowerze, a długie i ciepłe wieczory sprzyjają niezapomnianym wyprawom z rodziną lub przyjaciółmi.

Szykując się na wycieczkę, w pierwszej kolejności pamiętamy o rowerze, plecaku, prowiancie i dobrym humorze, na tym kończąc nasze przygotowania. Ale co z bezpieczeństwem i dobrą widocznością na drodze?

W tym sezonie pomyślmy o tym, co najważniejsze i dopiszmy na swoją listę nową pozycję - odblaskowe nakładki na szprychy rowerowe.

Do tej pory widoczność na drodze gwarantowały nam stroje z aplikacjami odblaskowymi. Pomysł był dobry, ale trudności pojawiały się, gdy temperatura przekraczała 20 stopni. Bluza automatycznie lądowała w plecaku, minimalizując nasze bezpieczeństwo.

Problemem zajęła się firma 3M, która analizując go, wpadła na rewelacyjny pomysł przeniesienia naszych odblasków na rower, tworząc odblaskowe nakładki na szprychy rowerowe. Okazało się, że są one doskonale widoczne w światłach reflektorów samochodowych, dzięki czemu można śmiało zastąpić nimi stare metody ochrony na drodze. Dodatkowo, nakładki są bezpieczne w użyciu, gdyż po założeniu stają się nieruchome i nie rozpraszają rowerzysty w trakcie jazdy.

Nowy produkt usatysfakcjonuje również tych, dla których liczy się dobry wygląd, gdyż srebrny i bardzo cienki kształt nakładki, doskonale komponuje się z rowerem. Produkt z pewnością sprawdzi się także, jako rewelacyjny upominek dla bliskich lub znajomych.

W jednym opakowaniu znajdziemy 20 sztuk nakładek, co umożliwi nam oznaczenie obu kół roweru.

Cena opakowania: ok. 20zł.

O 3M

3M będąc uznanym liderem w dziedzinach badania i rozwoju, produkuje tysiące innowacyjnych produktów na potrzeby dziesiątek różnych rynków m.in. bezpieczeństwa i ochrony zdrowa. Kluczową siłą 3M jest zastosowanie więcej niż 40 odmiennych platform technologicznych - często w połączeniu - dzięki którym dostosowuje się do szerokiego zakresu potrzeb klienta. Przy sprzedaży wynoszącej 25 mld USD, 3M zatrudnia 79 000 osób na całym świecie i prowadzi działalność w ponad 60 krajach.
W celu uzyskania dodatkowych informacji, proszę odwiedzić stronę internetową: www.3m.com

O 3M Poland
3M Poland Sp. z o.o. jest filią koncernu Minnesota Mining and Manufacturing i została założona w Polsce w 1991 roku. Centrala mieści się w Kajetanach k/Warszawy, a biura regionalne w Gdańsku, Katowicach i Wrocławiu. 3M Poland posiada zakłady produkcji medycznej i przemysłowej we Wrocławiu, Skomielnej i Janinowie. 3M Poland posiada w swojej ofercie ponad 10 000 produktów.
W celu uzyskania dodatkowych informacji, proszę odwiedzić stronę internetową: www.3m.pl

ap