Społeczeństwo » Społeczeństwo

Dodaj 1% szansy dzieciom w śpiączce

Celem akcji "1 % od mKlientów" jest promowanie idei przekazywania 1% podatku na rzecz organizacji pożytku publicznego. mBank aktywnie zachęca również do wsparcia Fundacji Ewy Błaszczyk „Akogo?", która pomaga dzieciom po ciężkich urazach mózgu.

Fundacja w szczególności zbiera środki na wybudowanie pierwszej w Polsce kliniki „Budzik" przy Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. W klinice „Budzik" mali pacjenci będą leczeni i rehabilitowani nawet do półtora roku po wypadku, według indywidualnego programu, który ustalą wspólnie lekarze, rehabilitanci i rodzice.

Akcja "1% od mKlientów" potrwa do 30 kwietnia 2009 r.

Aby przekazać 1% swojego podatku na konto organizacji pożytku publicznego nie trzeba samodzielnie dokonywać przelewu. Wystarczy jedynie wypełnić formularz PIT, obliczyć 1% podatku, a następnie wskazać nazwę organizacji pożytku publicznego i jej numer wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego.

Społeczność jest dla mBanku jedną z podstawowych wartości. Dlatego też od początku swojej działalności bank angażuje się w liczne przedsięwzięcia związane z edukacją, kulturą i aktywnym stylem życia, a także wspiera akcje charytatywne. mBank jest nie tylko sponsorem, mecenatem, czy darczyńcą ale także inicjatorem wielu wydarzeń. Informacje o działaniach z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu mBanku są dostępne w serwisie www.mSpolecznosc.pl. "

ap