Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Interferie owocnie współpracują z legnickim Caritasem

Dwukrotnie więcej dorosłych i dzieci wyjedzie podczas tych wakacji na turnusy organizowane przez Caritas Diecezji Legnickiej w ośrodkach INTERFERII SA.

Lubińska spółka koncentruje się na świadczeniu usług wypoczynkowo-rehabilitacyjnych dla polskich i zagranicznych grup zorganizowanych, a legnicki Caritas należy do solidnych i wieloletnich partnerów.

W tym sezonie letnim INTERFERIE podpisały z Caritasem umowę dotyczącą wypoczynku i wczasów zdrowotnych dla 2140 osób, w tym 1200 dzieci i młodzieży oraz 940 emerytów, rencistów i osób niepełnosprawnych z regionu. Od końca maja do połowy września wypoczywać będą w dwóch ośrodkach INTERFERII: Barbarce II w Świnoujściu (1350 osób) oraz Cechsztynie II w Ustroniu Morskim, nad Bałtykiem (790 osób). Tegoroczna umowa obejmuje dwukrotnie więcej uczestników niż w roku minionym - dla porównania w 2008 roku z Caritasem do obiektów nadmorskich INTERFERII wyjechało 400 dorosłych i 345 dzieci.

Caritas Diecezji Legnickiej jest bardzo wymagającym, ale jednocześnie niezwykle solidnym i wiarygodnym  kontrahentem. Cieszy nas więc ten wzrost zainteresowania wypoczynkiem w naszych ośrodkach, będący dowodem zaufania dla naszej spółki - mówi Adam Milanowski, prezes zarządu INTERFERIE SA. - Zwłaszcza obecnie, gdy tyle się mówi o zastoju gospodarczym i konieczności przemyślanego wydawania pieniędzy.

Wzrost liczby uczestników kolonii i wczasów zdrowotnych związany jest zarówno z udostępnieniem Caritasowi bazy noclegowej w Świnoujściu, jak i z wydłużeniem sezonu przyjazdów. Tego lata Caritas Diecezji Legnickiej zorganizuje w ośrodkach INTERFERII w sumie 18 dwutygodniowych turnusów: po cztery lub pięć pobytów kolonijnych albo wczasowych w każdym z obiektów.

ap