Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Od początku razem, czyli ekskluzywna Szkoła Rodzenia ENEL-MED w Kupcu Poznańskim

Już od czerwca, w poznańskim oddziale Centrum Medycznego ENEL-MED, najlepsi profesjonaliści prowadzą szkołę rodzenia.

Szkoła Rodzenia ENEL-MED zasługuje na szczególną uwagę tych, którzy chcą przygotować się do macierzyństwa w świadomy i odpowiedzialny sposób. Zajęcia w ramach kursu prowadzone są przez zespół doświadczonych ekspertów, składający się z położnych, ginekologa, rehabilitanta, dietetyka, pediatry oraz psychologa.

Taki dobór specjalistów każdej parze zapewni kompleksowe wsparcie i pomoże przygotować się do nowej roli. Aby umożliwić przyszłym rodzicom jak najbliższy kontakt z ekspertami, zajęcia odbywają się w grupach liczących nie więcej niż cztery pary.

Narodziny dziecka to jeden z najistotniejszych momentów w życiu każdej pary. Wszystko wokół ulega całkowitej przemianie. Należy być gotowym na te zmiany - podkreśla Krzysztof Zyber, kierownik oddziału ENEL-MED mieszczącego się w Kupcu Poznańskim. - Nasi eksperci wytłumaczą przyszłym rodzicom zmiany zachodzące w organizmie kobiety w czasie ciąży, poruszą ważne kwestie dotyczące przyszłego układu partnerskiego w związku, budowania emocjonalnej więzi z dzieckiem czy zagadnień prawnych związanych z pojawieniem się na świecie nowego członka rodziny. Dzięki ograniczeniu liczby uczestników kursu do czterech par, program zajęć może zostać w każdej chwili dostosowany do indywidualnych oczekiwań i potrzeb uczestników - dodaje Krzysztof Zyber.

Czego jeszcze można dowiedzieć się w szkole ENEL-MED? Przyszli rodzice poznają podstawy fizjologii i psychologii ciąży oraz sposoby nawiązywania kontaktu z dzieckiem jeszcze przed jego narodzinami. Ponadto, podczas zajęć zostaną omówione sposoby łagodzenia bólu porodowego, przebiegu połogu, karmienia piersią, opieki nad noworodkiem oraz kalendarz szczepień. Uczestnicy kursu będą także mieli możliwość wcześniejszego oswojenia się z salą porodową.

W zakres szkoleń wchodzi cykl ośmiu, dwugodzinnych spotkań, odbywających się w nowoczesnej i profesjonalnie wyposażonej sali z odpowiednim zapleczem sanitarnym. Zajęcia przeprowadzane są w soboty. Zapraszamy wszystkie przyszłe mamy wraz z partnerami. Najlepszym okresem na rozpoczęcie kursu jest przełom II i III trymestru ciąży.

SZKOŁA RODZENIA ENEL-MED

Centrum Medyczne ENEL-MED. S.A.
Kupiec Poznański
Pl. Wiosny Ludów 2