Technologie » Telekomunikacja

OneOffice zdobył Złoty Laur Infotela

Netia została nagrodzona w jedenastej edycji konkursu o Laur Infotela – za pakiet OneOffice. Wręczenie nagrody odbyło się podczas Gali Komunikacji Elektronicznej, towarzyszącej VIII Kongresowi Infotela.

„Netia już po raz kolejny została uhonorowana Złotym Laurem Infotela. Tegoroczne wyróżnienie jest dla nas szczególnie ważne, gdyż pokazuje, że wprowadzane przez nas innowacyjne rozwiązania cieszą się nie tylko uznaniem klientów, ale również branży telekomunikacyjnej" - powiedział Artur Dominiak, dyrektor zarządzania ofertą w Netii.

W uzasadnieniu wyboru redakcja „Infotela" podkreśliła, iż usługa OneOffice to idealne rozwiązanie telekomunikacyjne dla małych i średnich firm, gdzie w jednym urządzeniu zintegrowano dostęp do Internetu, telefon stacjonarny oraz komórkowy, usługi hostingowe oraz pakiet bezpieczeństwa.

Konkurs o Laur Infotela ma na celu wyróżnianie twórców oraz firm, opracowujących i wdrażających nowoczesne rozwiązania komunikacji elektronicznej. Promuje również osoby, firmy i instytucje szczególnie zasłużone dla branży telekomunikacyjnej. Nagrody w konkursie przyznawane są przez komisję konkursową, której przewodniczy redaktor naczelny „Infotela".

Rozstrzygnięcie konkursu ma miejsce podczas Gali Komunikacji Elektronicznej, towarzyszącej Kongresowi Infotela. Tegoroczna, ósma już edycja kongresu poświęcona była m.in. rozwojowi usług szerokopasmowych, Prawu Telekomunikacyjnemu oraz polityce Unii Europejskiej w zakresie komunikacji elektronicznej i jej wpływowi na rynek polski.

Netia jest wiodącym alternatywnym operatorem telekomunikacyjnym, świadczącym m.in. usługi głosowe oraz szerokopasmowego Internetu klientom indywidualnym i biznesowym. Działa na bazie własnej infrastruktury oraz sieci TP.

ap