Motoryzacja » Samochody

Potrójne zwycięstwo Audi w plebiscycie Fleet Awards 2009

Organizowany przez magazyn FLOTA oraz Fleet Management Institute, plebiscyt polskiej branży flotowej dobiegł końca. W tym roku statuetki przyznano w kilku kategoriach, ale jak zwykle największe emocje wywołały nagrody za najlepsze samochody flotowe roku.

Gala wręczenia nagród została poprzedzona Wielkim Testem Flotowym, który odbył się pod koniec marca.

Podczas tego spotkania fleet menedżerowie reprezentujący największe floty samochodowe w Polsce oceniali nominowane pojazdy pod względem stylistyki, ekonomiczności, bezpieczeństwa czynnego i biernego, niezawodności, komfortu jazdy oraz wszystkich czynników wpływających bezpośrednio i pośrednio na ich użytkowanie.

Po raz piąty z rzędu Audi A6 zostało uznane za samochód flotowy roku w klasie wyższej premium. Model ten doceniają nie tylko polscy fleet menedżerowie. Również w wielu krajach europejskich Audi A6 zajmuje od lat czołowe pozycje zarówno w rankingach popularności, jak i pod względem wielkości sprzedaży klientom biznesowym. Oddający swoje głosy w plebiscycie Fleet Awards 2009 pozytywnie ocenili także inne modele z czterema pierścieniami na masce. Pierwsze miejsce wśród samochodów klasy średniej wyższej premium zajęło Audi A4, a na najwyższym miejscu podium przeznaczonym dla małych samochodów SUV stanęło Audi Q5.

ap